Краматорська районна державна адміністрація (військова адміністрація)
Донецька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Новини

23 Березня, 2022 р., 16:38
Міністерство охорони здоров'я закликає аптечні мережі не підвищувати ціни на лікарські засоби.
23 Березня, 2022 р., 16:35
Постановою Кабінету Міністрів України від 20 березня 2022 р. № 331 затверджено Порядок надання роботодавцю компенсації витрат на оплату праці за працевлаштування внутрішньо переміщених осіб внаслідок проведення бойових дій під час воєнного стану в Україні. Порядок визначає умови, механізм виплати та порядок використання коштів для надання роботодавцю компенсації витрат на оплату праці за кожну працевлаштовану особу з числа ВПО внаслідок проведення бойових дій під час воєнного стану в Україні. ВПО в розумінні цього порядку – це особа, яка після введення воєнного стану перемістилася з території, на якій проводяться бойові дії, до населених пунктів, де може надаватися допомога в рамках Програми «єПідтримка», та отримала довідку ВПО. Компенсація витрат надається роботодавцю за кожну працевлаштовану особу на умовах строкового або безстрокового трудового договору (контракту), гіг-контракту, зокрема за сумісництвом. Її розмір становить 6500 гривень за кожну працевлаштовану особу. Зі свого боку роботодавець має перебувати на обліку як платник єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування. Важливою умовою є подання податкової звітності за IV квартал 2021 р. або річної звітності за 2021 рік. Розмір встановленої зарплати працівника не може бути нижчим за розмір мінімальної, встановленої законодавством. Як отримати компенсацію і який перелік документів треба підготувати, за посиланням - https://is.gd/LhHotZ
23 Березня, 2022 р., 15:29
Заяву про призначення пенсії та необхідні документи можна подати до будь-якого сервісного центру Головного управління Пенсійного фонду України незалежно від місця проживання, реєстрації чи перебування https://cutt.ly/vAIKd7G. Основні документи, що необхідно подати до сервісного центру:
23 Березня, 2022 р., 12:51
Марина Лазебна, Міністр соціальної політики України повідомила, що Уряд схвалив розроблене Мінсоцполітики рішення, згідно якого діти, які залишилися без піклування батьків, під час воєнного стану можуть бути влаштовані у прийомні сім’ї чи дитячі будинки сімейного типу на умовах тимчасового влаштування. Також рішення Уряду спрощує процедуру влаштування дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, під опіку або піклування родичів. «Через бойові дії, терористичні обстріли російськими військами мирного населення та масову евакуацію збільшується кількість дітей, батьки яких загинули, або про їхню долю та місце перебування нічого невідомо. Чинні нормативні акти не надавали можливості влаштовувати таких дітей до сімейних форм виховання. Більше того, процедура влаштування дітей під опіку або піклування родичів вимагає такого переліку документів, який в умовах воєнного стану практично нереально зібрати. При цьому, для дітей, травмованих війною та втратою зв’язку з батьками, дуже важливо знаходитись в умовах, максимально наближених до сімейних. Тому ми напрацювали рішення, яке дає можливість такій дитині перебувати під час воєнного стану на умовах тимчасового влаштування в прийомній сім’ї або дитячому будинку сімейного типу, чи за спрощеною процедурою – під опікою або піклуванням родичів. Це забезпечить найкращі інтереси дитини до того моменти, поки не буде достовірно з’ясовано, що саме сталось з її батьками», - прокоментувала Марина Лазебна. Чинне законодавство України містить алгоритми дій для організації соціального захисту:
23 Березня, 2022 р., 10:11
Президент України Володимир Зеленський повідомив про створення сайту https://help.gov.ua/, за допомогою якого кожен охочий може надати або отримати гуманітарну допомогу. Про це Глава держави розповів у зверненні.
23 Березня, 2022 р., 09:08
Розпочалася двадцять восьма доба героїчного протистояння Українського народу російському воєнному вторгненню.
22 Березня, 2022 р., 16:51
Вибухонебезпечні предмети становлять смертельну загрозу. Найбільш розповсюджені з них: різні види протипіхотних мін, мінометні та протитанкові міни, артилерійські та танкові снаряди, різні види ручних гранат тощо.
22 Березня, 2022 р., 16:07
З початку повномасштабної війни слідчі поліції відкрили понад 220 кримінальних проваджень за майнові злочини.
22 Березня, 2022 р., 13:10
В Україні 22 березня основна увага буде зосереджена на евакуації мешканців Маріуполя, постраждалого внаслідок російського вторгнення. Про це повідомила віце-прем'єр-міністр – міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук.
22 Березня, 2022 р., 12:29
Відучора розпочалися виплати 6500 грн єПідтримки, їх отримали майже 500 тисяч українців. Першими отримають кошти єПідтримки ті, хто у перший день подав заявку в Дії. Від запуску послуги ми вже отримали майже 4 млн заявок на єПідтримку. Програма розрахована на людей із населених пунктів, де ведуться активні бойові дії. Як отримати 6500 грн єПідтримки:

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування