Краматорська районна державна адміністрація (військова адміністрація)
Донецька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Обласний захід «Конституція і книга – символи свободи»

Дата: 26.06.2024 15:59
Кількість переглядів: 57

Напередодні Дня Конституції України відбувся обласний захід «Конституція і книга – символи свободи».

У змішаному форматі - онлайн та офлайн участь у заході взяли голова Донецької облдержадміністрації, начальник обласної військової адміністрації Вадим Філашкін, голова Краматорської райдержадміністрації, начальник районної військової адміністрації Андрій Панков, Уповноважений із захисту державної мови Тарас Кремінь,  представник Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини у Донецькій та Луганській областях Дмитро Михальов, представники районних та місцевих ВА, представники гуманітарних центрів Краматорського та Покровського районів та молодіжних рад. 

Під час зустрічі говорили про  значення Конституції України як Основного Закону, що гарантує права і свободи громадян, національну ідентичність та культурні цінності. 

В межах Всеукраїнського проєкту збору книжок «Вільні читають українською!» започаткованого Тарасом Кремінем, передали 1280 українських книжок оздоровчим та освітнім закладам області. 

Сертифікати отримали Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. Сергія Бубки,  Бахмутський фаховий коледж культури і мистецтв імені Івана Карабиця, Санаторно-оздоровчий центр соціальної реабілітації «Смарагдове місто». 

Крім того, Київська, Харківська, Чернівецька, Вінницька та Рівненська області передали 420 книг гуманітарним хабам Донеччини Покровського і Краматорського районів, що працюють в Дніпропетровській області. В межах цієї акції вже незабаром розпочне свою роботу бібліотека на базі Центру підтримки ВПО Краматорського району МиРазом. 

«Українська література сьогодні — це ще одна зброя проти ворожої пропаганди. Маємо популяризувати та зберігати нашу мову, культуру та літературу.
Вдячний всім учасникам проєкту за увагу до Донеччини! 
Працюємо далі заради нашої Перемоги!», зазначив Вадим Філашкін.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування