Краматорська районна державна адміністрація (військова адміністрація)
Донецька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Держспецзв’язку дає відповіді на найпоширеніші запитання українців щодо протидії загрозам у кіберпросторі та безпечного користування телефонами

Дата: 13.07.2022 12:56
Кількість переглядів: 392

Як потрібно правильно видаляти файли, інформацію з телефону так, щоб окупанти не мали змоги її відновити? Чув від близьких людей, що росіяни підключають телефони до своїх приладів і відновлюють інформацію.

Один із варіантів – видалити окремі файли вручну.

Для цього потрібно обрати потрібний файл, натиснути кнопку Видалити. А після цього очистити кошик через файловий менеджер, адже видалені файли можуть зберігатися в ньому до 30 днів.

Проте навіть видалені таким чином дані все ще можуть бути відновлені.

Радимо додатково скористатися так званими шредерами – програмами, які дають можливість безповоротно знищувати файли, які можна знайти в магазині додатків вашого телефона.

Ще один варіант видалення даних зі смартфону – скидання системи до заводських налаштувань. До цього способу можна вдатися в останню чергу, коли інші за якихось причин неможливі. Адже з телефону у такому разі будуть видалені абсолютно всі дані та файли без можливості відновлення. Але майте на увазі, що повністю порожній телефон також може викликати підозри в окупантів.

Як скинути систему до заводських налаштувань:

  • Android: зайдіть у Налаштування > оберіть Загальне керування > натисніть Скидання > натисніть Скинути до заводських налаштувань (назви меню можуть дещо відрізнятися залежно від моделі телефону).
  • iOS: оберіть Параметри > Загальні > Перенести чи скинути iPhone > Стерти весь вміст і налаштування.

Джерело: Державна служба спеціального зв'язку та захисту інформації України



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування