Краматорська районна державна адміністрація (військова адміністрація)
Донецька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Понад 1 000 українців пройшли навчання за програмою "Дитина не сама" та готові прийняти у свою сім’ю дитину під час війни

Дата: 05.07.2022 13:06
Кількість переглядів: 335

Понад 1 000 українців пройшли спеціальне навчання та готові прийняти у свою сім’ю дитину, яка з різних причин під час війни залишилась без піклування дорослих.

Це родини, які пройшли усі етапи відбору в рамках програми “Дитина не сама”, та успішно завершили підготовку. Загалом від старту проєкту у березні й до кінця червня, про готовність надати прихисток дітям через Telegram-бот @dytyna_ne_sama_bot заявили понад 21 000 людей.

Загальнонаціональна програма “Дитина не сама” - ініціатива Радниці-уповноваженої Президента України з прав дитини та дитячої реабілітації, створена і запущена Офісом Президента України, спільно з Дитячим фондом ООН UNICEF Ukraine та Міністерством соціальної політики України.

Служби у справах дітей по всій Україні мають доступ до списку сімей та будуть звертатись до них, коли з’явиться необхідність тимчасового влаштування дитини. До новоствореного переліку сімей, готових допомогти дітям, планують звертатися і в майбутньому, коли буде повноцінно відновлена можливість влаштовувати дітей до всіх сімейних форм виховання. У тому числі йдеться про влаштування дітей з понад 90 тисяч тих, які і до війни перебували в інституційних формах виховання.

За умовами тимчасового влаштування, дитина у родині може залишатися до завершення воєнного стану або до моменту, коли знайдуться її родичі чи батьки. Якщо ж так сталося, що рідних у хлопчика чи дівчинки немає - саме та сім’я, де дитина жила тимчасово, отримує першочергове право на усиновлення чи опіку.

За кожною дитиною, яку тимчасово влаштували у родину, буде закріплено соціального працівника.

Програма “Дитина не сама” триває: нові сесії для навчання відібраних сімей заплановані на початок липня. Під час онлайн-навчання психологи, педагоги, методисти та фахівці з соціальної роботи розповідають як сім’ї підготуватись до прийому дитини, діляться інструментами адаптації, особливостями догляду та виховання тимчасово влаштованих дітей.

Джерело: Міністерство соціальної політики України



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування