Краматорська районна державна адміністрація (військова адміністрація)
Донецька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Парламент заборонив імпорт видавничої продукції з росії та білорусі, видання і продаж книг авторства громадян рф

Дата: 20.06.2022 12:23
Кількість переглядів: 375

Унаслідок ухвалених змін буде заборонено ввезення та розповсюдження в Україні видавничої продукції з рф, білорусі та тимчасово окупованих територій України, а раніше видані дозволи на ввезення і розповсюдження такої продукції скасовуються.

Для видань, виданих мовою держави-агресора, що ввозяться з інших країн, запроваджується дозвільний порядок ввезення, який досі діяв для видань, що ввозяться з рф.

Метою дозвільної процедури є контроль відповідності цих видань вимогам законодавства України, насамперед — перевірка їх змісту на наявність антиукраїнської пропаганди.

Забороняється випуск, ввезення, розповсюдження в Україні книжкових видань, що містять твори авторів-громадян рф. Ця заборона не поширюватиметься на книги, видані в Україні до 1 січня 2023 року.

В Україні з 1 січня 2023 року книги видаватимуться та розповсюджуватимуться державною українською мовою, мовами корінних народів України й офіційними мовами Європейського Союзу.

Книги іншими мовами можуть видаватися і розповсюджуватися, якщо вони видані мовою оригіналу. Перекладна література має видаватися і розповсюджуватися в перекладах на українську мову або будь-яку офіційну мову Європейського Союзу чи мову корінного народу України.

Водночас зберігаються чинні норми законодавства про видання книг будь-якими мовами національних меншин України за рахунок коштів державного та місцевих бюджетів. Також передбачено можливість видавати книги будь-якими мовами на замовлення органів влади в інтересах національної безпеки, відсічі російській агресії (без їх поширення в Україні через мережу книгорозповсюдження).

Текст документа за посиланням: https://itd.rada.gov.ua/billInfo/Bills/Card/39764

Джерело: Верховна Рада України



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування