Краматорська районна державна адміністрація (військова адміністрація)
Донецька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Україна є невід'ємною частиною Європи та демократичного світу і заслуговує бути в центрі системи європейської безпеки – керівник Офісу Президента

Дата: 05.04.2022 10:54
Кількість переглядів: 226

Керівник Офісу Президента України Андрій Єрмак переконаний, що сьогодні вже ні в кого немає сумнівів, що Українська держава є повноцінною частиною Європи й заслуговує на те, щоб бути в центрі дієвої системи європейської безпеки. Про це він сказав в інтерв'ю Наталії Мосейчук на телеканалі «1+1».

«Я вважаю, що вже немає нормальної адекватної людини, яка не впевнена в тому, що Україна – це частина Європи, демократичного світу і є сьогодні фактично фортецею, і захищає не тільки себе, а всі цінності демократичного світу», – наголосив Андрій Єрмак.

Він зазначив, що нині на вулиці Берліна, Парижа та інших міст Європи й світу виходять десятки тисяч людей, які вже зробили свій вибір щодо ставлення до нашої держави.

Керівник Офісу Президента переконаний, що 14 років тому на саміті НАТО в Бухаресті була допущена дуже велика історична помилка, коли конкретні країни Альянсу й конкретні лідери почали певну гру з Росією.

«Ще тоді можна було ухвалити історичне рішення, яке могло б запобігти цій жахливій війні, але цього не сталося», – сказав він.

Андрій Єрмак переконаний, що сьогодні Україна, яка сама безпосередньо стримує вже понад місяць одну з найчисленніших армій світу, могла б посилити будь-який альянс і будь-який союз.

«Але нам потрібно це сьогодні – не завтра. Часу немає. Або ми будемо будувати нову систему. Сьогодні ми не просто вже стукаємо у двері. Ми сьогодні просто вимагаємо, ми на це заслуговуємо – бути в центрі системи безпеки нашого регіону, Європи», – наголосив керівник Офісу Президента.

Він зауважив, що зараз для України пріоритетами є припинення війни та створення нової системи безпеки у світі, тому що дієвість наявної – під сумнівом.

Андрій Єрмак зазначив, що Україна ніколи не розглядатиме жодних компромісів, які стосуються незалежності, територіальної цілісності й суверенітету.

«Це для нас неприпустимо. І є позиція держави, що на сьогодні Україна має повернутися до міжнародно визнаних кордонів», – сказав він.

За словами керівника Офісу Президента, є питання, які мають бути розв'язані в межах перемовин зараз: це відведення російських військ і повернення до ситуації станом на 23 лютого 2022 року, щоб це були справді повноцінні переговори – не під дулом автомата.

Водночас питання з тимчасово окупованими територіями Донбасу та Криму також потребують розв'язання.

«Це окремі питання, які теж сьогодні мають бути предметом переговорів, і вони є предметом переговорів», – зазначив Андрій Єрмак.

Джерело: Офіс Президента України



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування