Краматорська районна державна адміністрація (військова адміністрація)
Донецька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Голова Донецької ОДА звернувся до людей, які живуть на тимчасово окупованій території

Дата: 22.02.2022 15:55
Кількість переглядів: 286

Україна прагне добитися відновлення територіальної цілісності у її міжнародно визнаних кордонах  виключно політичним шляхом,  ЗСУ не планують іти у наступ. Про це голова Донецької облдержадміністрації, керівник обласної військово-цивільної адміністрації Павло Кириленко  сказав на  брифінгу у Краматорську, звертаючись до людей, які живуть  на тимчасово окупованій території Донецької області.  

Він нагадав, що вчора президент Російської Федерації Володимир Путін підписав указ про визнання незалежності квазі-утворень, які він сам же і створив силою російської зброї, вбивши при цьому 15 тисяч українців - військових та цивільних; зробивши мільйони людей біженцями. «Я не маю сумнівів, що рано чи пізно і він особисто і держава, яку він очолює, понесуть за це жорстке покарання», -  сказав Павло Кириленко. 

Він  звернувся до людей, які живуть   на тимчасово окупованій території з закликом не вірити російській пропаганді.  

«Хочу їм сказати, щоб вони не вірили Путіну і його пропаганді. Не Україна ваш ворог. Наші збройні сили не планують іти у наступ. Не планують жодних акцій проти вас - тих, хто опинився у заручниках у Путіна. Так, ми хочемо відновлення територіальної цілісності нашої країни – у її міжнародно визнаних кордонах – із Донецьком, Луганськом, Кримом. Але виключно – політичним шляхом! І я знаю, що міжнародні закони, правда і справедливість рано чи пізно візьмуть верх – по-іншому не буває», - зазначив Павло Кириленко.  

Він додав, що українці не можуть розраховувати на те, що Путін зупиниться лише на визнанні окупованих його армією територій. 

«Тому ми готуємося протистояти йому і його війську: у нас створено окрему бригаду ТрО (з дислокацією в місті Маріуполі), а також 5 окремих батальйонів ТрО – по одному в кожному районі на підконтрольній українській владі частині Донеччини. Наразі триває процес їх укомплектування, і станом на сьогодні загальний відсоток укомплектування становить понад 73 % - за штатом мирного часу підрозділів ТрО Збройних Сил України»,  -  сказав очільник області. 

На Донеччині відпрацювали алгоритми дій у разі суттєвого загострення ситуації – 10 лютого провели загальнообласні навчання із взаємодії різних служб та відомств, евакуації населення та матеріальних цінностей.  

Водночас Павло Кириленко наголосив, що ситуація загострилася. На Донеччині -  численні обстріли, втрати серед військових і серед цивільних. 17 лютого у Мар’їнці була поранена 65-річна жінка, вчора у Новолуганському загинув місцевий мешканець, чоловік 1970 року народження.  Внаслідок обстрілів російських окупаційних військ суттєво постраждала й інфраструктура. 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування