Краматорська районна державна адміністрація (військова адміністрація)
Донецька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Відбулось засідання колегії облдержадміністрації

Дата: 23.12.2021 15:27
Кількість переглядів: 529

Голова Краматорської районної державної адміністрації Андрій Панков взяв участь у засіданні колегії Донецької облдержадміністрації. Колегія проходила під головуванням голови Донецької обласної державної адміністрації, керівника обласної військово-цивільної адміністрації Павла Кириленко. 

На порядок денний винесені наступні питання:

1. Про підсумки виконання Програми економічного і соціального розвитку Донецької області на 2021 рік.

2. Про проєкт Програми економічного і соціального розвитку Донецької області на 2022 рік.

Зростання економічної активності, відновлення виробництва та збільшення доходів бюджетів усіх рівнів спостерігається у Донецькій області протягом 2021 року. Про це директор департаменту економіки Донецької облдержадміністрації Геннадій Мар’яненко повідомив під час засідання колегії ОДА сьогодні, 23 грудня. 

«Так, промислове виробництво в регіоні за 10 місяців 2021 року зросло на 4,6% проти скорочення на 8% за 10 місяців 2020 року. Найбільше зростання відбулось у видобувній промисловості - 18,1%, металургії  - 7,1%, хімічній промисловості - 11,6%. Таке підвищення обумовлене пом’якшенням карантинних обмежень, адаптацією підприємств до роботи у кризових умовах, сприятливою кон’юнктурою на міжнародних ринках збуту. Зросла середньорічна заробітна плата на 17,7%. Внутрішній товарообіг виріс на 6,8%. Зовнішньоторговельний оборот виріс на 63,1%, при цьому експорт збільшився на 80,4%, імпорт на 17,1%. Всі ці фактори призвели до зростання надходжень податків, зборів та інших обов’язкових платежів до бюджетів усіх рівнів на 45% і склали 26,2 мільярда гривень. До місцевих бюджетів - на 19,3% і склали 14,2 мільярда гривень», - повідомив він.

Геннадій Мар’яненко зазначив, що на 2022 рік пріоритетом залишатиметься розвиток дорожньої інфраструктури,  ремонт місцевих доріг, які ведуть до соціально важливих об’єктів та поєднують адміністративні центри. Одним з головних напрямів діяльності також визначено відновлення цивільного авіаційного сполучення. 

Після заслуховування підсумків виконання Програми економічного і соціального розвитку Донецької області на 2021 рік та проєкту Програми на 2022 рік голова Донецької облдержадміністрації, керівник обласної військово-цивільної адміністрації Павло Кириленко висловив свої зауваження та зазначив, що Програма на 2022 рік прийнята в цілому. Очільник області надав відповідні протокольні доручення для оптимізації Програми та наголосив, що виконання її заходів призведуть до позитивного ефекту у житті та розвитку громад Донеччини. ДЕТАЛЬНІШЕ ТУТ

3. Про розробку проєктів маркетингової стратегії та бренду Донецької області.

Розробка маркетингової стратегії здійснювалася за ініціативи Донецької облдержадміністрації та при фінансовій і організаційній підтримці Програми ООН із відновлення та розбудови миру (в рамках реалізації проєкту міжнародної технічної допомоги «Підтримка ЄС для Сходу України - відновлення, зміцнення миру та урядування». 

«Донецька область в уяві багатьох людей - це зона війни, що підтверджує необхідність формування іміджу мирної, безпечної та перспективної Донеччини. Необхідна чітка концепція побудови регіонального інформаційного середовища щодо можливостей області та його інтеграції в локальні та глобальні сегменти», - зазначила директор департаменту інвестиційно-інноваційного розвитку і зовнішніх відносин Оксана Головко.  

Для підготовки проєктів маркетингової стратегії та бренду Донецької області було утворено робочу групу, до складу якої увійшли представники громадських організацій, наукових установ, органів виконавчої влади тощо.

Під час розробки проєкту маркетингової стратегії та бренду Донецької області було проведено маркетингові дослідження з різними аудиторіями, орієнтовані на вивчення наявного іміджу та факторів, що на нього впливають;  проведено аналіз наявного іміджу та факторів привабливості області. Отримані результати  використані для SWOT-аналізу та визначення цільових груп.  На другому етапі розробниками напрацьовано сутність (ядро) бренду, визначено цільові аудиторії, напрацьовано характер та візуальну складову бренду - логотип, розроблені правила його використання. Третім етапом розробки проєкту маркетингової стратегії став підбір інструментів маркетингової комунікації. 

Важливим маркетинговим інструментом популяризації регіону стала розробка бренду Донецької області. Місія бренду: ціннісна переорієнтація, сутність (ядро) бренду – «Донецька область -  простір можливостей!».  ДЕТАЛЬНІШЕ ТУТ

4. Про виконання заходів Регіональної цільової програми розвитку фізичної культури і спорту в Донецькій області на 2017-2021 роки та проєкт Регіональної цільової програми розвитку фізичної культури і спорту в Донецькій області на 2022-2024 роки.

Так, у рамках Регіональної програми на 2017-2021 роки було виконано 56 завдань і заходів серед 64-х запланованих. У процесі виконання знаходяться 4 інфраструктурних проєкти, реалізація яких розпочалася із запізненням від плану: будівництво учбового корпусу і реконструкція гуртожитку коледжу ім. С.Бубки в місті Бахмут, будівництво басейну в місті Краматорськ, реконструкція басейну в місті Добропілля. Ці проєкти, а також два нереалізованих – реконструкція веслувальної бази «Атлетик» у місті Маріуполь і капітальний ремонт стадіону «Колос» смт Мангуш – пропонуються до включення в наступну Регіональну програму. Нереалізованими протягом звітного періоду виявилися ще два проєкти, які не мають подальших перспектив: будівництво футбольного комплексу у с. Перше травня Покровського району і олімпійської спортивної бази в м. Святогірськ.

Загальна сума видатків на виконання п’ятирічної Регіональної програми, що завершує свою дію, складає 2693,1 млн грн: 328,3 млн грн за рахунок коштів державного бюджету, 1478,4 млн грн – за рахунок коштів обласного бюджету, 719,3 млн грн – бюджетів громад, 167 млн грн – з інших джерел. ДЕТАЛЬНІШЕ ТУТ

Також під час колегії були розглянуті наступні питання:

Про обласну цільову програму сприяння розвитку громадянського суспільства на 2022-2026 роки.

Про внесення змін до Регіональної програми розвитку автомобільних доріг Донецької області на 2019-2022 роки.

Про виконання Програми поводження з відходами в Донецькій області на 2016-2020 роки та перспективи подальшого розвитку системи управління відходами в Донецькій області.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування