Краматорська районна державна адміністрація (військова адміністрація)
Донецька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Мінцифра запустила платформу, що полегшить щоденну роботу ЦНАП

Дата: 22.09.2021 13:35
Кількість переглядів: 209

Мінцифра запустила платформу Дія Центрів (https://center.diia.gov.ua/) — онлайн-майданчик, який спростить взаємодію громадян та працівників Центрів надання адмінпослуг. Запуск Платформи Дія Центрів — наступний крок до сучасного держсервісу в кожному куточку України.

Лише за перше півріччя цього року українці отримали там понад 10 млн державних послуг. Зараз ключовою точкою доступу до держпослуг є ЦНАП.

“Кожен українець, який планує візит за адмінпослугою, вже зараз зможе на платформі сформувати маршрут до наи?ближчого Центру, перевірити актуальнии? графік и?ого роботи, а також оцінити якість обслуговування. Незабаром з’явиться довгоочікувана можливість — попередній запис до Центру онлаи?н. Ми плануємо запустити цю функцію у 2022 році та масштабувати на всі ЦНАПи в Україні, а їх вже понад 2,2 тис. точок. Це дозволить взагалі прибрати таке явище, як черги за держпослугами, з життя людей”, — зазначила заступниця Міністра цифрової трансформації Людмила Рабчинська.

 

На платформі Дія Центрів громадяни зможуть:

  • дізнатися інформацію про роботу Центрів;
  • знайти та сформувати маршрут до найближчого до себе Центру;
  • перевірити ефективність Центрів на дашбордах;
  • залишити відгук про візит до Центру;
  • записатися до Центру онлайн (у 2022 році).

Для працівників ЦНАП стануть доступними:

  • модуль дистанційного навчання;
  • роз'яснення та рекомендації щодо роботи;
  • актуальні шаблони та зразки документів;
  • всі навчальні матеріали за останні роки;
  • інформація щодо програм фінансової підтримки для ЦНАП;
  • результати моніторингу ЦНАП на дашборді.

“Протягом багатьох років разом з Урядом та іншими партнерами ми підтримували навчання адміністраторів ЦНАПів. Ми розробляли різні онлайн-курси, проводили щотижневі вебінари та розробляли посібники. Але, як і інші партнери, ми шукали більш структурне рішення, яке б вивело навчання адміністраторів на системний рівень, а також зробило б роботу адміністраторів більш зручною. Ми дуже раді, що спільно з Мінцифрою та ПРООН вдалося втілили цю ідею в життя”, — підкреслила заступниця директора проєкту «СУПРОВІД УРЯДОВИХ РЕФОРМ В УКРАЇНІ» (SURGe) Дар’я Седігі-Волченко.

“Важливо, що вразливі групи населення, які з тих чи інших причин не могли обслуговуватися у стаціонарних ЦНАП, отримають інструмент, що полегшить їх доступ до всього спектра запропонованих послуг. Вважаю, що це фундаментальний крок у цифровізації процесів, який допоможе громадянам отримувати зручні та якісні держпослуги”, — зазначив менеджер проєкту «Цифрові, інклюзивні, доступні: підтримка цифровізації державних послуг в Україні (Підтримка DIA)», ПРООН в Україні Володимир Брусіловський.

Проєкт реалізований за підтримки ПРООН в Україні, в межах Програми ООН із відновлення та розбудови миру (UN RPP) та проєкту SURGe, The Support to Ukraine’s Reforms for Governance Project, що фінансується Урядом Канади.

За матеріалами сайту Донецької облдержадміністрації



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування