Краматорська районна державна адміністрація (військова адміністрація)
Донецька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Відбулась зустріч щодо встановлення систем альтернативної енергетики для стабілізації енергетичної ситуації

Дата: 10.07.2024 16:55
Кількість переглядів: 68

Сьогодні за участі голови облдержадміністрації, начальника обласної військової адміністрації Вадима Філашкіна, голови райдержадміністрації, начальника районної військової адміністрації Андрія Панкова та керівництва регіональних філій Ощадбанку, Приватбанку та Укргазбанку — Ганни Прасол, Андрія Ларіна, Андрія Шмакова відбулася зустріч щодо встановлення систем альтернативної енергетики для стабілізації енергетичної ситуації в Донецькій області.

«На минулому тижні відбулося розширене засідання Президії Конгресу місцевих та регіональних влад під головуванням Президента України Володимира Зеленського, де акцентували на спрощенні умов для розбудови розподіленої генерації та переходу на альтернативні джерела електроенергії.

Керівництво країни поставило завдання активізувати наші зусилля у цьому напрямку. Було також оголошено про запровадження державних кредитних програм для підтримки будівництва обʼєктів генерації, які розширять фінансові можливості підприємств, ОСББ та житлових кооперативів, а також домогосподарств.

Для прифронтових територій уряд та державні банки розробили ряд пільгових кредитних програм, що спрощують доступ до фінансування. Ці програми охоплюють встановлення сонячних панелей, вітрогенераторів, газового генеруючого обладнання та інші енергоефективні рішення.

Наприклад, Ощадбанк та Укргазбанк надають підтримку малому бізнесу, аграріям, підприємствам за програмою «5-7-9» з пільговою кредитною ставкою 1% протягом перших двох років. Детальніше з програмами можна ознайомитись за посиланнями: https://www.oschadbank.ua/msb/credit/579 та https://www.ukrgasbank.com/small.../credit/5_7_9_cred/.

Під час зустрічі керівники банків розповіли про свої пільгові програми для бізнесу Донеччини, а керівники громад — про проблеми та виклики, з якими зіштовхуються підприємці, ОСББ та комунальні підприємства області.

Вірю, що разом зможемо подолати всі виклики, які стоять перед нами!», зазначив Вадим Філашкін.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування