Краматорська районна державна адміністрація (військова адміністрація)
Донецька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Нарада з питань дотримання правил пожежної безпеки в агропромисловому комплексі та заборони спалювання стерні та сухої рослинності на території області під час воєнного стану

Дата: 08.07.2024 14:26
Кількість переглядів: 54

8 липня заступник голови Донецької облдержадміністрації Юрій Ключка провів робочу нараду з питань дотримання правил пожежної безпеки в агропромисловому комплексі та заборони спалювання стерні та сухої рослинності на території області під час воєнного стану. У нараді взяв участь голова райдержадміністрації, начальник районної військової адміністрації Андрій Панков.

Особливу увагу приділили питанню щодо заборони спалювання стерні та сухої рослинності, а також дотримання основних вимог Кодексу цивільного захисту України.

Учасники наради наголосили, що спалювання стерні та сухої рослинності у військовий час прирівнюється до диверсії та може призвести до неочікуваних наслідків та надзвичайних ситуацій техногенного характеру.

За результатами наради начальникам військових адміністрацій було доручено:

- попередити сільгосптоваровиробників про неприпустимість спалювання стерні та сухої рослинності, а також посилення адміністративної та кримінальної відповідальності за порушення вимог законодавства в сфері пожежної безпеки;

- рекомендувати керівникам аграрних підприємств провести позапланові інструктажі з питань дотримання правил пожежної безпеки в агропромисловому комплексі.

Головному управлінню ДСНС в Донецькій області, Головному управлінню Національної поліції в Донецькій області рекомендовано вживати заходів щодо належної фіксації фактів несанкціонованого підпалювання стерні та сухої рослинності з метою подальшого притягнення винних осіб до адміністративної або кримінальної відповідальності.

За інформацією ДонОДА



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування