Краматорська районна державна адміністрація (військова адміністрація)
Донецька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Президенти Володимир Зеленський та Джо Байден підписали двосторонню угоду про безпекову співпрацю між Україною та Сполученими Штатами на 10 років

Дата: 14.06.2024 13:49
Кількість переглядів: 59

Церемонія відбулася в Італії, на полях саміту Групи Семи.
 
У документі США визнають, що безпека України є невід’ємною частиною безпеки євроатлантичного регіону, підтверджують своє бажання розширювати співпрацю в галузі оборони, торговельні та інвестиційні зв'язки, співпрацю у сфері безпеки та надавати військову допомогу Україні для захисту від Росії. Сполучені Штати стали 17 країною, яка уклала такий договір.
 
Також в угоді йдеться про досягнення справедливого та сталого миру для України в межах її міжнародно визнаних кордонів, та про необхідність притягти Росію до відповідальності за її агресію та воєнні злочини. 

«Ніколи раніше такої сильної угоди між Україною та США не було, - зазначив Президент України Володимир Зеленський. - Це справді історичний день. Ми підписали найсильнішу угоду між Україною та США за весь час нашої незалежності».

В угоді чітко зазначено, що Америка підтримує зусилля України для перемоги в цій війні. Окрім того,  хороші позиції щодо зброї для нашого захисту. Дуже конкретно – про системи «Петріот»,  постачання Україні ескадрилей винищувачів.

Разом з тим угода містить також і питання справедливої відповідальності росії за цю війну та за намагання знищити українців. Америка підтримує і справедливу компенсацію шкоди, завданої російськими ударами, і опрацювання шляхів, щоб заморожені російські активи були використані задля захисту та відновлення України.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування