Краматорська районна державна адміністрація (військова адміністрація)
Донецька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

У Донецькій ОВА визначили першочергові заходи у разі ускладнення погодних умов

Дата: 13.12.2023 16:00
Кількість переглядів: 56

Сьогодні, 13 грудня, під керівництвом заступника голови Донецької облдержадміністрації Вадима Філашкіна відбулось позачергове засідання Регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій Донецької області. Участь у ньому взяв голова Краматорської райдержадміністрації, начальник районної військової адміністрації Андрій Панков. 

Під час заходу обговорили забезпечення сталого функціонування систем тепло- та електропостачання під час ускладнення погодних умов, стан мережі доріг області та заходи реагування на можливе ускладнення дорожніх умов.

За словами в.о. керівника обласної установи центру матеріально-технічного забезпечення закладів охорони здоров’я Галини Внукової, у Донецькій області наразі контрольована ситуація. Через погіршення погодних умов та стану доріг є труднощі зі своєчасним прибуттям карет швидкої допомоги. На сьогодні, за оперативною інформацією, електропостачання відсутнє у деяких закладах охорони здоров’я, але всі вони забезпечені потужними генераторами. Працюють в штатному режимі. 

Про стан електропостачання в області повідомив генеральний директор ДТЕК Донецькі електромережі Олексій Дегтярьов. За його словами, наразі працює 61 бригада з налагодження електромереж. Відбувається підключення Святогірська. Залишається забезпечити електропостачанням Лиманський, Курахівський та Великоновосілківський напрямки. Пріоритетним напрямком завжди буде забезпечення електропостачання на фільтрувальні станції, шахти, котельні та лікарні. По області 15 котелень було знеструмлено. Тривають роботи з відновлення їх роботи. Основною задачею є постачання електроенергії на фільтрувальні станції в Карлівці та населені пункти на півночі області, щоб забезпечити населення водою.

За інформацією Служби відновлення та розвитку інфраструктури Донецької області, роботи з усунення ожеледі в області виконуються. Задіяно спецтехніку. Задіяно 7 тон протиожеледних матеріалів. Роботи продовжуються. 

Заступник голови Донецької облдержадміністрації Вадим Філашкін закликав оперативно реагувати на зміни погодних умов, а також допомагати пунктам незламності, щоб населення було забезпечено усім необхідним.

«Вкотре прошу оперативно реагувати на зміни погодних умов. Люди мають бути забезпеченні водою, електроенергією, їжею, а тому акценти ставимо на роботу пунктів незламності. Влада має створити для мешканців області комфортні та безпечні умови, особливо під час воєнного стану. Від якості роботи служб у тилу залежить не тільки життя цивільних, а й хід евакуації поранених з фронту», – наголосив Вадим Філашкін.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування