Краматорська районна державна адміністрація (військова адміністрація)
Донецька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

В місті Київ триває Всеукраїнський форум Рад з питань внутрішньо переміщених осіб

Дата: 02.11.2023 18:34
Кількість переглядів: 81

Участь в якому бере перший заступник голови Краматорської райдержадміністрації Вікторія Набокова

Захід проводиться за спільної ініціативи Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України, Благодійного фонду «Стабілізейшен Суппорт Сервісез» та за підтримки Агентства ООН у справах біженців в Україні і Ради міжнародних наукових досліджень та обмінів.

Форум зібрав понад 400 гостей з усіх регіонів України та з-за кордону та є широкою платформою для діалогу між представниками ВПО, центральною та місцевою владою, громадським сектором і міжнародними організаціями.

Серед учасників заходу - Віце-прем’єр-міністерка України – Міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук, виконавчий директор Благодійної організації «Благодійний фонд «Стабілізейшен Суппорт Сервісез» Дермот Гамільтон, представниця Агентства ООН у справах біженців (УВКБ ООН) в Україні Кароліна Ліндхольм Біллінг, радник з питань стабілізації посольства США в Україні Меттью Джонсон, представниця Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини з прав громадян, постраждалих внаслідок збройної агресії проти України Ольга Алтуніна, перша заступниця Міністра соціальної політики України Дарія Марчак, представники облдержадміністрацій та органів місцевого самоврядування, голови та представники Рад з питань ВПО, міжнародних організацій та проєктів.

Мета форуму – напрацювати спільні алгоритми підтримки, адаптації та інтеграції внутрішньо переміщених осіб у приймаючі громади. А також покращити взаємодію між владою, громадськими й міжнародними гуманітарними організаціями в адаптації та інтеграції внутрішніх переселенців.

Ключові теми для обговорення:
– інтеграція внутрішніх переселенців у приймаючі громади;
– підтримка на місцях найбільш вразливих верств населення серед ВПО;
– роль Рад з питань ВПО у захисті прав внутрішніх переселенців;
– міжнародний досвід.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування