Краматорська районна державна адміністрація (військова адміністрація)
Донецька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

В Києві відбувся дводенний Регіональний економічний форум

Дата: 23.09.2023 10:22
Кількість переглядів: 153

В заході взяли участь близько 200 представників органів місцевої влади з усієї країни. Краматорський район представила перший заступник голови райдержадміністрації Вікторія Набокова. Форум відбувся за підтримки Кабінету Міністрів України, Міністерства економіки України та програми USAID «Конкурентоспроможна економіка України». 

В рамках форуму відбулася Стратегічна сесія з напрацювання пропозицій для економічного відновлення країни за участю представників центральних та місцевих органів влади. 

Між центральною та місцевою владою повинна бути якісна співпраця для швидкого економічного і повоєнного відновлення України, зазначила під час першого дня форуму Перший віцепрем’єр-міністр — Міністр економіки України Юлія Свириденко. 

«Підтримка підприємницьких ініціатив під час війни, повернення українців, які виїхали, створення нових робочих місць, залучення інвестицій – всі ці питання на порядку денному як Уряду, так і влади на місцях. Між центральною та місцевою владою повинна бути якісна співпраця. Тож спільно створюємо умови, щоб в регіонах розвивався бізнес, а Україна стала країною, де можна втілити навіть найамбітніші бізнесові мрії», - зазначила Юлія Свириденко.

Сьогодні українська економіка функціонує в трьох вимірах: економіка війни, економіка відновлення й економіка майбутнього. Про це зазначив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час другого дня Регіонального економічного форуму. 

«Ми всі розуміємо, що війна проти росії та звільнення наших територій — це не спринт, а марафон. І ми маємо бути готові до цього, зокрема, економічно», — відзначив Денис Шмигаль.

Глава Уряд зауважив, що Україна торік перевела економіку на «воєнні рейки». Весь бюджет мирного часу спрямований на сектор безпеки й оборони, на закупівлю й виробництво всього необхідного для Збройних сил. Загалом, за його словами, держава спрямує цьогоріч на безпеку майже 2 трлн грн.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування