Краматорська районна державна адміністрація (військова адміністрація)
Донецька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Відбулись меморіальні заходи з нагоди звільнення Краматорська, Слов’янська, Дружківки, Костянтинівки

Дата: 05.07.2023 14:44
Кількість переглядів: 92

"Сьогодні ми відзначаємо звільнення Краматорська, Слов’янська, Дружківки, Костянтинівки. 

Минуло вже дев’ять років і, на моє глибоке переконання, за ці роки кожен зрозумів, що саме ми є творцями нашої державності, нашої єдності, загальнонаціонального добробуту. 

Тоді, у 2014 році, прикладом для нас стали бійці Збройних сил України, Національної гвардії, Служби безпеки України, добровольчих батальйонів. Багато хто з них віддав своє життя заради миру на українській землі, багато хто продовжує боронити батьківщину і зараз.

Шануємо і пам'ятаємо їхній подвиг — разом із моїми заступниками, очільниками громад Краматорського району, керівниками правоохоронних органів поклали квіти до меморіалів, розташованих на місцях запеклих боїв.

Вшанувати пам'ять, а також привітати місцевих мешканців зі святом завітали артисти Харківського національного академічного театру опери — це частина спільного проєкту Донецької ОДА і Мінкульту «Культурний фронт». 

Українська культура та мова, наша єдність — те, що маємо берегти, те, за що ми боремося! 

Ми знаємо, що несе з собою російська окупація. І я впевнений, що для північної Донеччини початок липня назавжди стане часом остаточного звільнення від рашистів.", зазначив голова облдержадміністрації, начальник обласної військової адміністрації Павло Кириленко. 

"5 липня минає вже девʼятий рік, відколи українські військові вигнали російських окупантів зі Слов’янська, Краматорська, Дружківки, Костянтинівки та інших міст півночі Донецької області. 

Сьогодні ворог знов безжально нищить українські міста, підступно вбиває та калічить долі. Ми вистоїмо! Перемога неминуча! Слава Україні!", зазначив голова райдержадміністрації, начальник районної військової адміністрації Андрій Панков. 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування