Краматорська районна державна адміністрація (військова адміністрація)
Донецька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Відбулась онлайн-нарада під головуванням голови облдержадміністрації, начальника обласної військової адміністрації Павла Кириленка з питань проведення збирання врожаю ранніх зернових та зернобобових культур у 2023 році

Дата: 04.07.2023 15:30
Кількість переглядів: 99

Відбулась онлайн-нарада під головуванням голови облдержадміністрації, начальника обласної військової адміністрації Павла Кириленка з питань проведення збирання врожаю ранніх зернових та зернобобових культур у 2023 році.  Участь у ній взяли голова Краматорської райдержадміністрації, начальник районної військової адміністрації Андрій Панков, начальники військових адміністрацій населених пунктів, представники обласних організацій, провідні сільгосптоваровиробники, військові, представники поліції та ДСНС.

«Чітко усвідомлюємо, що перші п'ять років після повної деокупації Донеччини буде відбуватись переформатування економічного потенціалу на користь сільського господарства.Для цього законотворці розглядають пропозиції Донецької ОДА щодо надання пільг та створення нових можливостей, які будуть приваблювати аграріїв з інших регіонів. Проте зараз ще триває війна і Донеччина є епіцентром бойових дій. Наші основні зусилля мають бути спрямовані на збереження сільського господарства, збір ранніх зернових культур та врожаю в інші періоди року. 

Через окупацію Маріуполя та знищення логістичних ланцюжків значно збільшилась собівартість виробництва продукції. Збільшились ризики, пов'язані з вирощуванням зернових, їх збором, зберіганням та реалізацією. Ворог не дотримується жодних норм моралі і неодмінно намагатиметься зашкодити польовим роботам. Тому сьогодні особливу увагу приділили питанням безпеки аграріїв та дотримання комендантської години. 

Окремо поспілкувались з фермерами щодо проблемних питань, які виникають перед початком жнив ранніх зернових культур та окреслили шляхи їх вирішення. Звернув увагу, що я завжди готовий до діалогу, а профільні департаменти постійно тримають на контролі ситуацію в галузі.», зазначив Павло Кириленко.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування