Краматорська районна державна адміністрація (військова адміністрація)
Донецька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

На Донеччині обговорили організацію роботи щодо розмінування

Дата: 29.05.2023 16:41
Кількість переглядів: 77

На Донеччині обговорили  організацію роботи щодо розмінування сільськогосподарських угідь та інших об’єктів на деокупованих територіях Лиманської та Святогірської територіальних громад області. Нарада пройшла під головуванням заступника голови Донецької облдержадміністрації Вадима Філашкіна. Участь у ній взяли голова Краматорської райдержадміністрації, начальник районної військової адміністрації Андрій Панков, представники правоохоронних органів, ДСНС, структурних підрозділів облдержадміністрації, органів місцевого самоврядування та військового командування.

Під час наради стало відомо, що у період з 08.11.2022 по 29.05.2023 на території Лиманської та Святогірської територіальних громад Донецької області трапилось 9 інцидентів, пов’язаних з вибухонебезпечними предметами серед цивільного населення, внаслідок яких 5 людей загинули та 12 отримали поранення.

З метою підвищення рівня обізнаності цивільного населення щодо ризиків, пов’язаних із поводженням із ВНП, та зведення до мінімуму людських жертв облдержадміністрацією спільно з ДСНС України організовано проходження навчального онлайн-курсу серед мешканців Лиманської та Святогірської територіальних громад Донецької області.

"На території Лиманської та Святогірської територіальних громад  піротехнічними підрозділами ДСНС України та піротехнічними підрозділами Головного управління ДСНС України в Донецькій області було обстежено (розміновано) 1344,7 гектарів території, вилучено та знешкоджено 15647 одиниць вибухонебезпечних предметів",- повідомив Вадим Філашкін. 

Наразі продовжуються роботи з обстеження (розмінування) об’єктів Лиманської та Святогірської територіальних громад, проводиться збір та обробка інформації щодо забруднення земель сільськогосподарського призначення із подальшим визначенням пріоритетності здійснення заходів з розмінування.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування