Краматорська районна державна адміністрація (військова адміністрація)
Донецька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Очільник Краматорського району Андрій Панков взяв участь у вшануванні захисників України, які в результаті запеклих боїв на лінії Долина-Богородичне навесні-влітку 2022-го зупинили просування російських військ вглиб Донеччини, у бік Краматорська

Дата: 12.05.2023 00:05
Кількість переглядів: 138

Очільник Краматорського району Андрій Панков взяв участь у вшануванні захисників України, які в результаті запеклих боїв на лінії Долина-Богородичне навесні-влітку 2022-го зупинили просування російських військ вглиб Донеччини, у бік Краматорська та Слов'янська.

Детальніше в публікації голови облдержадміністрації, начальника обласної військової адміністрації Павла Кириленка

"У Богородичному  вшанували захисників України, які в результаті запеклих боїв на лінії Долина-Богородичне навесні-влітку 2022-го зупинили просування російських військ вглиб Донеччини, у бік Краматорська та Слов'янська.

Богородичне - затишне мальовниче село, що лежить на шляху до перлини Донеччини - Святогірська. 
Свого часу воно пережило німецьку навалу та окупацію, але не пережило російської. Тут не залишилося жодної живої душі. На місці жвавого села – страшний болючий шрам, які залишили по собі росіяни.
Загарбники планували встановити свою владу у цих місцях "назавжди", але  прорахувався, не взявши до уваги двох речей. Перше: ми - на своїй землі і змогли правильно вибудувати ешелоновані оборонні рубежі. Мені приємно усвідомлювати, що ми як обласна військова адміністрація долучилися до цієї справи. 
Друге, але напевно, найбільш важливе – майстерність, відданість та завзятість наших воїнів.
Мав нагоду й честь сьогодні поспілкуватися і з учасниками минулорічних боїв, і з родинами загиблих воїнів. Бути поруч з ними, підтримувати,  разом захищати та розбудовувати Україну - для мене та команди Донецької обласної військової адміністрації це не просто слова. 

Дякую кожному й кожній, хто ціною неймовірних зусиль виборює перемогу України. 
Попереду у нас ще складний шлях. Але ми торуємо його пліч-о-пліч. Знаю: Богородичне і сотні знищених та понівечених росіянами українських міст та селищ повернуться до щасливого життя під мирним небом України. 
Також дякую усім, хто зберігає для історії наші героїчні сторінки. 
І окрема подяка -  Військовий оркестр Оперативного командування «Схід», який супроводжував сьогоднішній захід і створив неймовірну атмосферу вдячності й поваги до наших захисників і   впевненості в нашій Перемозі"



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування