Краматорська районна державна адміністрація (військова адміністрація)
Донецька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Працевлаштування ВПО буде серед пріоритетів влади у 2023 році

Дата: 22.02.2023 10:37
Кількість переглядів: 97

Про це Віцепрем’єр-міністр України Ірина Верещук повідомила під час прямого включення на єдиному телемарафоні новин. 

 

▪️Вона пояснила, що у більшості областей, які прийняли внутрішньо переміщених осіб, чітко прослідковується однакова тенденція. Переселенці, які вже мають роботу, намагаються переїжджати з місць компактного проживання до індивідуального орендованого житла, краще інтегруються в місцеві громади.  

 

💬 «На Рівненщині, яку ми з командою нещодавно відвідували, я почула дуже правильну, як на мене, приказку: «Зайняті руки ніколи не опустяться». Це говорять люди, які щиро прагнуть інтегруватися. Вони розуміють, що їхнє життя ніхто краще за них не влаштує. Тому шукають роботу й досягають поставлених цілей», – сказала посадовиця. 

 

▪️За її словами, без щирого бажання самих людей цього не станеться. А якщо є бажання, то й влада завжди готова допомогти. Віцепрем’єрка порадила переселенцям сміливіше використовувати можливості урядового проєкту єРобота, звертатися до центрів зайнятості та не боятися перекваліфікації. 

 

💬 «До прикладу, на Рівненщині тисячі людей працездатного віку. Лише невелика їх частка працевлаштувалися через центри зайнятості. Про що це свідчить? Напевне про наявність спроможностей і недостатність комунікації. Переселенцям потрібно пропонувати не лише варіанти роботи, а й можливість пройти перекваліфікацію», – резюмувала Ірина Верещук.

 

📲 Мінреінтеграції



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування