Краматорська районна державна адміністрація (військова адміністрація)
Донецька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Антикризовий транзитний хаб «Затишок»

Дата: 20.02.2023 08:52
Кількість переглядів: 100

За підтримки УПРАВЛІННЯ СІМ’Ї, МОЛОДІ, ТА МАСОВИХ ЗАХОДІВ НАЦІОНАЛЬНО ПАТРІОТИЧНОГО ВИХОВАННЯ ДОНЕЦЬКОЇ ОДА реалізовано проєкт «Антикризовий Транзитний Хаб для критично вразливих категорій внутрішньо переміщених осіб з Донецької області «Затишок» - спрямовано на осіб вразливих категорій з числа мешканців Донецької області, а саме:

• осіб з інвалідністю та членів їх родин;

• родини, де є діти з інвалідністю;

• дітей– сиріт;

• осіб 60+;

• багатодітні родини;  

• осіб, що внаслідок військових дій втратили документи;

• одиноких батьків з дітьми або осіб, що їх заміщують з дітьми;

• родини в яких хоча б  один  з членів родини виконує обов’язки по захисту України;

• жінок та дівчат, які постраждали від гендерно зумовленого насильства.

У межах проєкту надаються послуги з безкоштовного розміщення строком від 1 до 10 календарних днів та,за потребою, сприяння у подальшій евакуації, як у межах України так і за кордон (тривалість проживання визначається складністю конкретної ситуації в кожної особи/родини). У разі необхідності передбачено соціальний та юридичний супровід/представництво в закладах та установах в залежності від запиту та ситуації окремої особи/родини.

Антикризовий транзитний хаб «Затишок» розрахований на 20 дорослих осіб з дітьми та розташований за адресою: м. Дніпро, вул. Набережна Сичеславська, 33.

Проєкт впроваджено БО благодійним фондом «Слов’янське серце» та громадською організацією «МАРТІН - клуб» за сприяння Фонду ООН у галузі народонаселення (UNFPA) та Програми розвитку Організації Об’єднаних Націй (ПРООН) в Україні за фінансової підтримки Уряду Данії, наданої у межах Програми ООН із відновлення та розбудови миру.

Згідно за умовами реалізації проєкту «Антикризовий Транзитний Хаб для критично вразливих категорій внутрішньо переміщених осіб з Донецької області «Затишок» з 20 лютого 2023 року розпочинає евакуаційні рейси з території Донецької області до м. Дніпро.

Евакуаційні маршрути будуть відбуватися два рази на місяць, за умови попередньої реєстрації групи бажаючих евакуюватися до 20 осіб (без вікового та гендерного розподілу).

В програмі евакуації передбачається розміщення евакуйованих осіб в межах м. Дніпро, для надання тимчасового прихістку, як в межах діючого проекту, так і в місцях тимчасового розміщення внутрішньо переміщених осіб різних форм власності.

Просимо посприяти реалізації процесу евакуації через поширення інформації серед населення та на офіційних ресурсах  територіальних громад Донецької області.

Детальну інформацію стосовно евакуаційних рейсів, або розміщення в хабі «Затишок» можна отримати за телефонами гарячої лінії: +38 098 664 58 66; +38098 346 43 69;+38066 175 64 10; +38095 247 56 25.

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування