Краматорська районна державна адміністрація (військова адміністрація)
Донецька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

ІНФОРМАЦІЯ про роботу управління соціального захисту населення Краматорської райдержадміністрації за 2022 рік

Дата: 10.02.2023 10:51
Кількість переглядів: 157

Протягом 2022 року щомісячно, без порушень визначених законодавством термінів, у повному обсязі працівниками управління соціального захисту населення Краматорської райдержадміністрації було забезпечено нарахування та виплату всіх видів соціальних допомог, пільг та субсидій.

Управління соціального захисту населення Краматорської райдержадміністрації обслуговує мешканців семи громад Краматорського району: Миколаївської, Святогірської,  Андріївської, Черкаської, Олександрівської,  Новодонецької,  Іллінівської.

 У 2022 році відділами  управління забезпечено виконання функцій обліку осіб, які були змушені покинути своє місце проживання та перемістилися з тимчасово окупованої території російською федерацією території України, а також території адміністративно-територіальних одиниць, де проводяться бойові дії та надання їм щомісячної адресної допомоги на проживання.

В грудні 2022 року на обліку в управлінні знаходиться 27193 внутрішньо переміщених осіб.

З метою організації всебічної підтримки ВПО, які перемістилися з Краматорського району до інших регіонів України, а також надання гуманітарної допомоги, управління приймає участь у роботі Центру підтримки ВПО Краматорського району «Ми разом» в місті Дніпро.

Значна частка роботи управління в звітному періоді була спрямована на здійснення таких важливих функцій, як реалізація заходів щодо соціальної підтримки малозабезпечених верств населення району та сімей з дітьми, соціального захисту осіб з інвалідністю, ветеранів війни  та громадян, які постраждали внаслідок аварії на ЧАЕС, надання пільг окремим категоріям громадян, а також забезпечення дотримання в цій сфері діючого законодавства України.    

За період 2022 року управлінням нараховано та здійснено виплату соціальних допомог різних видів та компенсацій на загальну суму 149195,6 тис. грн., зокрема:

допомоги сім’ям з дітьми - 1701 особі  на суму 27377,7 тис. грн.;

державної соціальної допомоги малозабезпеченим сім’ям - 645 родинам на суму 35851,98 тис. грн.;

державної соціальної допомоги  особам з інвалідністю з дитинства та дітям з інвалідністю - 1028 особам на суму 34648,8 тис. грн.;

тимчасової державної допомоги дітям, батьки яких ухиляються від сплати аліментів, не мають можливості утримувати дитину або місце проживання їх невідоме - 8 особам на суму 133,39  тис. грн.;

державної соціальної допомоги на дітей сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, та грошове забезпечення прийомних батьків за надання соціальних послуг цим дітям в прийомних сім’ях - 20 родинам  на суму  7312,80 тис. грн.;

допомоги при усиновленні  - 4 сім’ям  на суму 33,56  тис. грн.;

щомісячної грошової допомоги малозабезпеченій особі, яка проживає разом з особою з  інвалідністю I чи ІI групи внаслідок психічного розладу - 94 особам на суму  2353,76  тис. грн.;

допомоги особам, які здійснюють догляд за особам з інвалідністю  І групи та пристарілими за 80  років - 23 особам на суму 11,36 тис. грн.;

державної соціальної допомоги особам, які не мають права на пенсію  - 439 особам на суму 8731,33 тис. грн.;

тимчасової державної соціальної допомоги непрацюючій особі, яка досягла загального пенсійного віку - 338  особам на суму 550,73  тис. грн.;                                                                  

допомоги на дітей , які виховуються у багатодітних  сім’ях - 430  родинам на суму 9153,50 тис. грн.;

надання послуги  з догляду за дитиною до трьох років «муніципальна няня» - 1 особі  на суму 42,85  тис. грн;

Слід зазначити, що в управлінні зареєстровано 65 заяв на отримання грошової компенсації вартості одноразової натуральної допомоги  «пакунок малюка».

Нараховано компенсацію фізичним особам, які надають соціальні послуги та проведено нарахування компенсації фізичним особам, які надають соціальні послуги з догляду на непрофесійній основі 30 особам  на суму   658,40  тис. грн.      

        За 2022 рік до управління соціального захисту населення через програмний комплекс «Соціальна громада» надійшло та було опрацьовано 3071 заяв щодо призначення житлової субсидії на оплату житлово-комунальних  послуг та придбання твердого палива і скрапленого газу.

Загальна кількість отримувачів житлової субсидії, у грошовій готівковій формі протягом звітного  періоду становила 4506 домогосподарств, в тому числі на оплату житлово-комунальних послуг  4096  та придбання твердого палива і скрапленого газу ­­410.

Здійснено перерахунок 4506 справ в зв’язку із  щомісячною зміною тарифних планів організацій – надавачів послуг.

Відповідно до постанови КМУ від 7 травня 2022 року № 540 «Деякі питання виплати у 2022 році разової грошової допомоги, передбаченої Законами України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» і «Про жертви нацистських переслідувань»  було здійснено виплату щорічної разової грошової допомоги до 5 травня 48 особам на загальну суму  68,760 тис. грн.

Забезпечено санаторно-курортним лікуванням 8 осіб з інвалідністю внаслідок війни та загального захворювання за рахунок путівок Мінсоцполітики.

         Проведено реабілітацію 5 дітям з інвалідністю. Витрати  коштів з державного бюджету  склали  105,366 тис. гривень.

Працівниками управління протягом 2022 року забезпечено постійне підтримання в актуальному стані бази даних Єдиного державного автоматизованого реєстру осіб, які мають право на пільги за соціальною та професійною ознаками – ЄДАРП, в якому зібрано та систематизовано інформацію на паперових та електронних носіях на 18366 осіб – користувачів пільгами, встановленими законами України.

Виконана робота щодо ведення обліку осіб, які постраждали внаслідок аварії на ЧАЕС; нарахування та виплати компенсації на харчування та  оздоровлення учасникам ліквідації аварії на ЧАЕС. Контингент отримувачів компенсації на харчування становить 308 осіб, виплата за звітний період складає 1523,496 тис. грн. Щорічну компенсацію на оздоровлення виплачено на суму 30,430 тис. грн. (320 отримувачів).

Поточна робота за звітний 2022 рік була спрямована на якісне виконання завдань соціальної сфери, що диктує нам сьогодення.

Кожного з нас надихає непохитна впевненість у нашу перемогу, незламна  віра в Збройні Сили України!!! Служимо українському народу!



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування