Краматорська районна державна адміністрація (військова адміністрація)
Донецька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Служба безпеки України завершила досудове розслідування щодо учасників інформаторської мережі ворога з Краматорська й Костянтинівки

Дата: 29.11.2022 11:33
Кількість переглядів: 103

Слідчі СБУ завершили досудове розслідування щодо двох інформаторів окупаційних військ рф. У ході контррозвідувальних заходів у Краматорську та Костянтинівці співробітники спецслужби викрили та затримали поплічників ворога.   

Встановлено, що мешканка Краматорська з ідеологічних мотивів  за допомогою одного з месенджерів передавала дані військового характеру учаснику незаконних збройних формувань. Зокрема, на виконання вказівок куратора, зрадниця надала інформацію стосовно місць дислокації та кількості особового складу українських військових у Краматорську й Слов’янську. Також вона повідомляла адреси об’єктів критичної інфраструктури, навчальних закладів та місцевих установ, ставила геомітки на електронних картах і передавала координати.

У серпні цього року контррозвідники СБУ затримали фігурантку. У її мобільному телефоні знайдено достатньо доказів діяльності на користь ворогу. 

Також у Костянтинівці оперативники спецслужби викрили та затримали спільника окупантів, який передавав ворогу інформацію щодо позицій українських військових та об’єктах критичної інфраструктури. 

Співробітники спецслужби встановили, що чоловік з ідеологічних мотивів погодився передавати агресорам інформацію, зокрема щодо місцезнаходження блокпостів захисників України. Дані він відсилав через меседжер представнику ворожої спецслужби.

«Канал» передачі інформації окупантам був максимально швидко перекритий. 

Слідчі повідомили зловмисникам про підозру за ч.ч.2, 3 ст. 114-2 (несанкціоноване поширення інформації про направлення, переміщення зброї, озброєння та бойових припасів в Україну, рух, переміщення або розміщення Збройних Сил України чи інших утворених відповідно до законів України військових формувань, вчинене в умовах воєнного або надзвичайного стану) Кримінального кодексу України. Зібрана доказова база скерована до суду

Викриття та затримання інформаторів здійснювали співробітники ГУ СБ України в Донецькій та Луганській областях за процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування