Краматорська районна державна адміністрація (військова адміністрація)
Донецька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

452 нагороди здобули спортсмени Донеччини на міжнародних змаганнях з початку року, 17 із них – минулого тижня

Дата: 26.10.2022 17:12
Кількість переглядів: 112

У річній скарбничці області: 221 золота, 149 срібних, 82 бронзові медалі. Олімпійці здобули 244 нагороди, неолімпійці – 158, спортсмени з видів спорту осіб з інвалідністю – 50, повідомляє Управління фізичної культури та спорту облдержадміністрації. Дякуємо атлетам, тренерам, лікарям – усім, хто продовжує тримати спортивний фронт! Цінуємо кожну медаль, здобуту для України!

Протягом тижня, з 17 по 23 жовтня поточного року, представники Донеччини вибороли 17 нагород на міжнародних змаганнях, з яких 9 золотих, 6 срібних та 2 бронзові. Визначні результати атлети показали в семи видах спорту.

Більярдний спорт

Маріуполець Тарас Ульянченко став срібним призером благодійного турніру «Кубок зі снукеру FreeUkraine Charity Cup 2022», що відбувся 22-23 жовтня в столиці Польщі Варшаві.

Боротьба вільна

Катерина Зелених із Бахмута здобула «бронзу» у ваговій категорії 65 кг на чемпіонаті світу серед борців і борчинь до 23 років, яких іспанське місто Понтеведра прийняло з 17 по 23 жовтня.

Важка атлетика

Ольга Івженко виборола три золоті медалі у ваговій категорії 59 кг на чемпіонаті Європи з важкої атлетики серед юніорок до 20 років у албанському Дурресі. Спортсменка, яка представляє Дружківку, стала першою в кожній вправі (у ривку та поштовху) і за сумою двоборства.

Дзюдо

За підсумками Кубку Європи з дзюдо серед кадетів до 18 років, що пройшов 22-23 жовтня в столиці Латвії Ризі, скарбничка Донеччини поповнилася двома срібними нагородами. Ганна Зайцева зі Слов’янська гідно проявила себе у ваговій категорії 63 кг, а представниця Дружківки Меланія Водянна – у ваговій категорії 48 кг.

Три нагороди юні дзюдоїсти зі Слов’янська здобули на національному турнірі Німеччини, що 23 жовтня прийняло місто Дортмунд. Володарями «золота» стали Богдан Семенов (в/к 55 кг) і Арсеній Поліщук (в/к 40 кг), «срібло» у Єгора Семенова (в/к 42 кг).

На міжнародному турнірі з дзюдо «Koroska OPEN 2022» 23 жовтня в Словенії «бронзу» отримала Тетяна Соцька зі Слов’янська (в/к +70 кг).

Спортивні танці

Іван Мовчан із Мирнограду здобув три «золота» на чемпіонаті світу зі спортивних танців серед юніорів: у європейській, латиноамериканській програмах та програмі 10 танців. Змагання відбулися 21-24 жовтня в Польщі.

Стрибки у воду

Маріупольчанка Ніка Шурда на відкритому чемпіонаті Хорватії зі стрибків у воду, що пройшов 21-24 жовтня в Загребі, стала переможницею жіночих змагань на 1-метровому трампліні та срібною призеркою за підсумками синхронних стрибків із 3-метрового трампліну.

Інваспорт. Велоспорт

Єгор Дементьєв, який представляє Слов’янськ, здобув срібну медаль чемпіонату світу з велоспорту на треку серед спортсменів з ураженням опорно-рухового апарату, що 20-23 жовтня відбувся у французькому місті Сен-Кантен-ан-Івлін.

Джерело: Донецька обласна державна адміністрація



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування