Краматорська районна державна адміністрація (військова адміністрація)
Донецька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Не звільнені з роботи: як зареєструватися ВПО у центрі зайнятості?

Дата: 24.10.2022 15:31
Кількість переглядів: 92

Це одне з найактуальніших питань, які задають фахівцям Call-центру Донецької обласної служби зайнятості, телефонуючи за безкоштовним номером 0 800 33 61 67. Багато людей до сьогодні не можуть зустрітися зі своїм керівництвом та звільнитися, а дехто взагалі не можуть зв’язатися з ними. При цьому громадяни вважають, що нерозірвані договірні відносини з роботодавцями можуть спричинити «високий» бар’єр для їх подальшої роботи та кар’єри. Вихід є.

Наразі питання відновлення, інтеграції та пошуку роботи для ВПО у є одним з актуальніших. Для звільнення з роботи потрібно звернутися до найближчого центру зайнятості. При цьому кожна внутрішньо переміщена особа може отримати статусу безробітного. На час дії воєнного стану реєстрація у службі зайнятості цієї категорія громадян, які не мають необхідних для реєстрації документів, здійснюється на підставі відомостей, наявних в державних реєстрах.

Для отримання статусу безробітного внутрішньо переміщені особи, у яких не розірвані трудові договори з роботодавцем, подають до центру зайнятості заяву на ім’я роботодавця про припинення трудового договору за встановленою формою. В свою чергу, фахівець центру зайнятості інформує про це самого роботодавця будь-якими засобами комунікації (у тому числі електронними), Пенсійний фонд України та Державну податкову службу.

У такій ситуації датою припинення трудового договору є день, наступний за днем подання заяви до центру зайнятості. Для оформлення цієї заяви можна звернутися до любого центру зайнятості України, де наразі фактично проживає внутрішньо переміщена особа.

За більш детальною інформацією звертайтесь до фахівців центрів зайнятості Донеччини за телефонами «гарячих ліній» https://bit.ly/3rLgZtT або за безкоштовним номером Call-центру Донецької обласної служби зайнятості 0 800 33 61 670.

Єдиний порталі вакансій з пошуку роботи https://jobportal.dcz.gov.ua.
Чат-бот Донецької обласної служби зайнятості у месенджері Telegram https://bit.ly/2UnnJwh.

Джерело: Донецька обласна служба зайнятості
 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування