Краматорська районна державна адміністрація (військова адміністрація)
Донецька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Відбулася онлайнова нарада щодо підготовки до опалювального сезону

Дата: 20.10.2022 18:28
Кількість переглядів: 111

Під головуванням очільника Донеччини Павла Кириленка відбулася онлайнова нарада щодо  підготовки до опалювального сезону

Участь у нараді взяли  заступники голови облдержадміністрації, керівництво профільних структурних підрозділів ДонОДА, голова райдержадміністрації, начальник районної військової адміністрації Андрій Панков, керівництво усіх вільних громад Донеччини. 

«Активно відновлюємо енергетичну інфраструктуру – вже зараз, незважаючи на всю небезпеку, нам вдалося відновити газову магістраль, яка проходить по Ізюмщині і була повністю знищена росіянами під час активних боїв та окупації. Ремонтні бригади, працюючи у надважких умовах, змогли відновити газогін і завдяки цьому Донеччина вперше з 23 травня має газопостачання.

Вже зараз на території області працюють 6 газорозподільчих станцій. Ще стільки ж розраховуємо запустити найближчим часом – там зараз тривають ремонтні роботи.

Найгострішим питанням напередодні зими залишається питання опалення. Завдяки відновленню газопостачання можемо очікувати, що частина області матиме взимку централізоване опалення.

Зокрема, опалення житла буде в населених пунктах 15 громад: Іллінівської, Дружківської, Часовоярської, Костянтинівської, Краматорської, Миколаївської, Новодонецької, Олександрівської, Слов’янської, Білозерської, Добропільської, Курахівської, Мирноградської, Покровської та Селидівської.

Ще в 10 громадах опалення буде подаватися до закладів охорони здоров’я та об’єктів соціальної сфери, які використовуватимуться як пункти обігріву. Це стосується Комарської, Великоновоселківської, Андріївської, Черкаської, Гродівської, Криворізької, Новогродівської, Очеретинської, Удачненської та Шахівської громад.

У решті 10 громад на вільній частині Донеччини відновити опалення на цей сезон неможливо. Принаймні, поки що. Йдеться про Бахмутську, Званівську, Сіверську, Соледарську, Торецьку, Вугледарську, Авдіївську, Мар’їнську, Лиманську та Святогірську громади. 

Орієнтовно опалювальний сезон в області розпочнеться 1 листопада, однак все залежатиме ще від погодних умов та ситуації на фронті.

На нараді окремо акцентував увагу на необхідності обмежити споживання електроенергії. Після численних ударів по енергетичній інфраструктурі України наші електромережі перевантажені. Жителі Донеччини сьогодні вже значно скоротили споживання електрики, однак цього ще недостатньо. Закликаю всіх бути відповідальними. Якщо не обмежувати використання електрики, на нас чекають тимчасові відключення.

Окремо зазначу, що, попри всі наші зусилля, завжди треба мати на увазі, що ворог цілеспрямовано б’є по цивільній інфраструктурі і прагне зробити життя тут нестерпним. Перебої у в електро- і газопостачанні та опаленні не просто можливі – вони неминучі. Тому найправильніший вихід у цій ситуації – евакуюватися. Безкоштовна евакуація з Донеччини триває і триватиме», зазначив голова облдержадміністрації, начальник обласної військової адміністрації Павло Кириленко у своєму дописі відносно проведеної наради у Фейсбук.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування