Краматорська районна державна адміністрація (військова адміністрація)
Донецька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Голова облдержадміністрації Павло Кириленко та голова райдержадмінстрації Андрій Панков відвідали населені пункти Святогірської та Лиманської громад

Дата: 11.10.2022 20:20
Кількість переглядів: 126

Сьогодні населені пункти Святогірської та Лиманської громад відвідали голова облдержадміністрації, начальник обласної військової адміністрації Павло Кириленко, голова райдержадміністрації, начальник районної військової адміністрації Андрій Панков, представники місцевої влади, правоохоронці, представники Укрпошти.

«Міста і села, які ще недавно були під окупацією, поволі повертаються до життя. В обох громадах ми вже налагодили доставку гуманітарної допомоги, передусім – їжі, води, ліків та засобів гігієни. Зараз розбираємося із більш серйозними потребами місцевих жителів. Розуміємо, що зима близько, погода вже псується, а жити в тих умовах, в яких ці території перебувають після російської окупації, просто неможливо.

Також тамуємо інформаційний голод: чотири місяці окупації люди фактично були відірвані від українського інформаційного простору. Надолужуємо цю втрату, роздаючи інформаційний бюлетень “Донеччина”.

Важливо: кожен житель звільнених громад може скористатися можливістю безплатної евакуації. Більше того – це єдиний правильний варіант дій для цивільних. Вже невдовзі вдарять морози, а будинки та комунікації в них зруйновані або пошкоджені.

Зима буде холодною і довгою. Евакуація з Лиманщини та Святогір’я – це необхідність.

Із того, що вже вдалося: у Святогірській громаді сьогодні вже запрацював мобільний зв’язок та мобільний інтернет 4G. Також там сьогодні спекли перший хліб - відновила роботу місцева пекарня. Це – тамтешній підприємець, який на час окупації евакуювався з міста і тепер повернувся для важливої роботи. Доступ до територій за Сіверським Дінцем значно ускладнений, адже всі мости пошкоджені. Тому виробництво власного хліба безпосередньо на місці – це вкрай необхідна річ. 300 буханок щодня підприємець віддаватиме безплатно малозабезпеченим та маломобільним групам населення, решту – реалізовуватиме і закриватиме потреби усієї громади.

Працюємо цілодобово над відновленням нормального життя у визволених громадах, однак маємо розуміти: до “норми” вони повернуться нескоро. Найкращий спосіб пережити зиму – евакуація!», зазначає очільник Донеччини Павло Кириленко.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування