Краматорська районна державна адміністрація (військова адміністрація)
Донецька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

У Лимані відновлено роботу відділення поліції

Дата: 07.10.2022 13:05
Кількість переглядів: 108

Після звільнення міста поліцейські цілодобово допомагають людям – доставляють гуманітарні вантажі, розміновують місто, документують воєнні злочини росії. Від жителів отримано інформацію про щонайменше 39 захоронень людей – як одиничних, так і групових. За попередньою інформацією, серед загиблих є цивільні та військові.

Загарбники перетворили 20-тисячне місто на руїни. З 800 перевірених на цей час будинків повністю зруйнований кожен 10-й. У Лимані немає світла, води, опалення та мобільного зв’язку. Через зруйновані автошляхи логістика є дуже важкою, проте щодня поліція спільно з Донецькою ОВА доставляє гуманітарну допомогу, повідомляє відділ комунікації поліції Донецької області.

У відпрацюванні задіяно всі служби: кримінальний та превентивний блоки, слідство й криміналісти, кінологи, вибухотехніки, спецпідрозділи КОРД і РПОП. Забезпечено патрулювання груп швидкого реагування. До відновлення лікувальних установ першочергову медичну допомогу людям надають парамедики.

За кілька днів уже вилучено близько 400 вибухонебезпечних предметів, виявлено скупчення російської техніки, у тому числі збитий літак. Під час контрдиверсійних заходів перевірено близько 500 осіб, встановлено випадки колабораційної діяльності.

Поліцейські виявляють тіла просто на вулицях. Серед них, за попередніми даними, є військові рф – окупанти втекли, покинувши своїх «двохсотих». Триває відбір зразків ДНК для ідентифікації загиблих.

Поліція перевіряє кожне повідомлення жителів про місця поховань – таких надійшло вже 39. Учора виявлено ще одне масове захоронення. Кількість загиблих у ньому встановлюється. Готується ексгумація тіл спільно з волонтерською місією.

У поліцейському відділку базувалися фейкові «правоохоронні органи днр». На території виявлено велику кількість боєприпасів та інших доказів російських злочинів.

Спільно з СБУ відкрито кримінальні провадження за ст. 438 (Порушення законів та звичаїв війни) та ст. 111-1 (Колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування