Краматорська районна державна адміністрація (військова адміністрація)
Донецька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Відбулася нарада для інститутів громадянського суспільства

Дата: 07.10.2022 09:31
Кількість переглядів: 128

Підтримка населення на деокупованих територіях є однією з пріоритетних завдань сьогодення. З метою вирішення цих завдань було проведено онлайн-нараду під головуванням заступника голови облдержадміністрації Юлії Костюніної.

У нараді взяли участь начальники Лиманської та Святогірської міських військових адміністрацій, голови Бахмутської, Маріупольської, Волноваської райдержадміністрацій, радник голови облдержадміністрації з гуманітарних питань, керівники структурних підрозділів облдержадміністрації та керівники громадських організацій області, які опікуються питаннями евакуації та надання гуманітарної допомоги мешканцям нашого регіону.

Від Краматорської райдержадміністрації у нараді взяла участь перший заступник голови Вікторія Набокова.

Під час засідання були обговорені наступні важливі питання. По-перше – це порядок допуску осіб і транспортних засобів на територію деокупованих населених пунктів Донецької області, де проводяться стабілізаційні заходи. Йшла мова також про можливості евакуації населення деокупованих громад Донецької області до інших регіонів України та його розселення.

По-друге, були обговорені першочергові базові потреби населених пунктів деокупованих територій та механізм координації взаємодії всіх учасників допомоги деокупованим населеним пунктам з органами влади на місцях. Також учасники наради обговорювали можливості підтримки для деокупованих територій від міжнародних організацій та порядок взаємодії з ними.

Голова онлайн-наради Юлія Костюніна особливо привернула увагу учасників на забезпечення максимального географічного покриття населених пунктів деокупованих громад, включаючи всі категорії населення. Це стане можливим, якщо конкретні партнери будуть закріплені за окремими населеними пунктами та всі дії будуть чітко узгоджені з військовими адміністраціями.

Також було наголошено, що зараз дуже важливо підтримувати комунікацію та визначити чіткий та ефективний шлях співпраці, дотримуючись усіх визначених вимог та правил.

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування