Краматорська районна державна адміністрація (військова адміністрація)
Донецька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Відбулась нарада з питань утворення осередків підтримки ВПО Донеччини

Дата: 28.09.2022 19:38
Кількість переглядів: 130

Зустріч відбулась під головуванням заступника голови облдержадміністрації Юлії Костюніної, за участі керівників департаментів та управлінь ДонОДА, керівництва райдержадміністрацій та інших фахівців з питань інтеграції внутрішньопереміщених осіб.

Присутні презентували напрацювання та алгоритм дій в процесі утворення осередків підтримки ВПО, а також розглянули географію створення відповідних хабів.

В ході наради перший заступник голови Краматорської райдержадміністрації Вікторія Набокова ознайомила учасників наради з поточною ситуацією організації надання допомоги мешканцям району, які наразі тимчасово перемістилися в більш безпечні регіони України, процес створення осередку допомоги ВПО, а також про головні виклики та потреби, які виникають на шляху створення таких закладів.

Новостворений центр підтримки ВПО Краматорського району МиРазом презентавула начальник відділу інформаційної діяльності, комунікацій з громадськістю РДА Інна Сорокіна.

Наразі питання створення гуманітарних штабів (хабів) для підтримки внутрішньо переміщених осіб Донецької області за новим місцем проживання є прирритентим для всіх рівнів влади, адже в умовах сьогодення саме зазначена категорія населення заслуговує на підтримку держави й громадянського суспільства та є колосальним людським і соціальним капіталом для приймаючих територій, розвитку всіх сфер держави.

Попри те, яку довгострокову життєву стратегію виберуть ВПО –осілості на нових місцях проживання чи тимчасового проживання до моменту повної перемоги України, важливим є розв'язання питання інтеграції ВПО у громади приймаючих територій.

Нагадуємо, що «МиРазом» Центр підтримки ВПО Краматорського району працює з понеділка по суботу (10:00-17:00), за адресою місто Дніпро, проспект Дмитра Яворницького, 42.

Тримаємося разом!



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування