Краматорська районна державна адміністрація (військова адміністрація)
Донецька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Розмір середньоденної допомоги за лікарняним по Донецькій області зріс до 447 гривень

Дата: 27.09.2022 12:16
Кількість переглядів: 114

Допомога від Фонду соціального страхування України на час лікування для застрахованих осіб Донецької області продовжує зростати.

За підсумками восьми місяців 2022 року за один день перебування на лікарняному управління виконавчої дирекції Фонду в Донецькій області у середньому виплачує допомогу у розмірі 447,75 гривень – це на 13,9% більше, ніж за той же період минулого року.

Усі види допомог за рахунок коштів Фонду виплачуються управлінням у повному обсязі.

Нагадуємо, що розмір допомоги по тимчасовій втраті працездатності залежить від тривалості страхового стажу працівника та складає 50% середньої заробітної плати (якщо стаж не перевищує 3 років), 60% (при стажі від 3 до 5 років), 70% (від 5 до 8 років) і 100% (якщо стаж складає понад 8 років, або за наявності пільг відповідно до законодавства). Допомога по вагітності та пологах надається застрахованій особі (крім працівників та гіг-спеціалістів резидентів Дія Сіті) у розмірі 100 відсотків середньої заробітної плати (доходу). Також, якщо внаслідок нещасного випадку або професійного захворювання працівник тимчасово втратив працездатність, Фонд компенсує 100% втраченого заробітку незалежно від стажу роботи.

Слідкувати за станом надання матеріального забезпечення застраховані особи можуть онлайн у телеграм-каналі Фонду https://t.me/socialfund.

Джерело: Фонд соціального страхування України



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування