Краматорська районна державна адміністрація (військова адміністрація)
Донецька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

В Україні почали розробляти «маршрути пам’яті»

Дата: 19.09.2022 17:59
Кількість переглядів: 124

В Укрінформі відбувся круглий стіл з напрацювання механізмів та розробки дорожньої карти з відвідування локацій, які відображають події визвольної війни України з російськими загарбниками. 

Під час круглого столу обговорювали питання сучасних практик меморіалізації, створення «маршрутів пам’яті російсько-української війни», досвід українців, яким довелося пройти через жахіття окупації, налагодження діалогу між громадами, фахівцями та державними органами, етичні та практичні аспекти відвідування місць пам’яті, створення меморіалів російсько-української війни, роль митців. 

«Меморіалізація - це завжди делікатне питання та професійний виклик. З одного боку, ми маємо зберегти численні місця пам’яті, враховуючи болісний та героїчний досвід чи особливості ситуації в конкретній громаді. З іншого - пам’ятати про те, що ці місця пам’яті мають промовляти також до людей, які не мають  досвіду війни сьогодні, і до людей, які житимуть через десятки років після нас»,  – зазначила заступниця Міністра культури та інформаційної політики України Катерина Чуєва. 

Також як зазначила голова ДАРТ Мар'яна Олеськів, враховуючи зацікавленість міжнародних та вітчизняних туроператорів, а також іноземних туристів до відвідування локацій, що перебували в окупації, Державне агентство розвитку туризму України виступило з ініціативою, що має на меті об’єднати зусилля держави та громадськості задля розробки стратегії відвідування місць пам’яті, пов’язаних з військовою агресією росії в Україні. 

За результатами зустрічі організатори повідомили, що ініціативна група інформуватиме суспільство про ключові кроки та результати своєї роботи.

Джерело: Міністерство культури та інформаційної політики України



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування