Краматорська районна державна адміністрація (військова адміністрація)
Донецька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

200 днів боротьби на енергофронті: світло до деяких населених пунктів доводиться повертати десятки разів, а вчора від знеструмлення рятували всю область

Дата: 12.09.2022 17:23
Кількість переглядів: 100

Бойові дії на території Донецької області тривають вже 8 років. За цей час фахівцям ДТЕК Донецькі електромережі довелося навчитися працювати у безпосередній близькості до зони ведення бойових дій. Ці вміння стали у нагоді з початком повномасштабного вторгнення, коли енергетикам знадобилися навички працювати під час обстрілів та оперативно повертати світло клієнтам попри небезпеку.

З початку повномасштабного вторгнення енергетики вже відновили електропостачання 2,7 млн родин на Донеччині. Через масштабні обстріли світло до деяких населених пунктів доводиться повертати десятки разів. Енергетики намагаються якнайшвидше відновити світло, щойно стихають обстріли та військові надають дозвіл на проведення робіт, щоб підтримати жителів області у важкій ситуації постійних бойових дій.

Тільки минулого тижня аварійно-ремонтні бригади ДТЕК Донецькі електромережі відновили електропостачання понад 31 тисячі родин у 75 населених пунктах. У тому числі вчора – 11,1 тисячі у 15 населених пунктах регіону. Крім того, минулої доби через обстріли сталося відключення обладнання, що не у власності компанії. У результаті була знеструмлена уся Донецька область. Спеціалісти ДТЕК Донецькі електромережі змогли оперативно перепідключити жителів регіону та повернути електропостачання у їхні домівки.

В Донецькій області зберігається вкрай складна ситуація. Тривають масовані обстріли, ракетні та авіаудари, продовжується руйнування електроінфраструктури регіону. Найскладнішими напрямками лишаються Авдіївський, Мар’їнський, Торецький, Бахмутський, Слов’янський. Поки що без електропостачання – 88 населених пунктів області.

Джерело: Донецька обласна державна адміністрація



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування