Краматорська районна державна адміністрація (військова адміністрація)
Донецька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

#Евакуюйся_вчасно. Триває евакуація мешканців Олександрівської громади

Дата: 30.08.2022 15:10
Кількість переглядів: 133

Організованою евакуацією в Олександрівській громаді скористалася родина з Мирнодолинського старостинського округу. Мати з двома дорослими та двома неповнолітніми дітьми виїхала до Кіровоградської області.

«Головною та безперечною мотивацією для мене була безпека моїх дітей, - говорить жінка. – Евакуації не потрібно боятися. Боятися потрібно війни!».

Олена Олександрівна, яка є головою родини, скористалася безкоштовною евакуацією до Кіровоградської області, яку їй запропонувала місцева влада за підтримки Донецької обласної державної адміністрації.

Маршрут виявився досить простим: з Мирної Долини автобусом сім’ю привезли до м. Покровська, де староста округу Ігор ГОЙКО допоміг їм сісти на евакопотяг до Кропивницького.

«На залізничному вокзалі нас зустріли привітні волонтери: нагодували, забезпечили речами – від ковдри і подушки до посуди, - розповідає пані Олена. – Після цього з Кропивницького нас особисто зустрів голова однієї з громад та організовано доправив у село для поселення».

Так сталося, що родина опинилася знову у Олександрівській громаді – тільки цього разу Кіровоградської області. Розмістили нових переселенців у просторому приватному будинку. За словами Олени Олександрівни, село досить велике – тут є лікарня, школа та дитячий садочок, а також аптеки і магазини. Працює і волонтерський центр, де ВПО можуть отримати допомогу у вигляді одягу та речей. Крім тисячі місцевого населення, тут оселилися 46 переміщених осіб з Донецької та Луганської областей.

За сприяння місцевої ради, всіх за записом без черги приймають у ЦНАПі для взяття на облік ВПО та оформлення грошової виплати.

Молодші донечки вже адаптувалися на новому місці, знайшли друзів – по сусідству проживає місцева багатодітна родина, яка радо зустріла переселенців. Школу вирішили не змінювати – написали заяву до Мирнодолинського НВК, і середня донечка залишилася дистанційно навчатися у 4 класі рідного закладу.

Нові односельці та староста допомагають обжитися знов прибулим: речами побуту, овочами, продуктами.

Сини пані Олени стали на військовий облік за місцем перебування та вже знайшли роботу – її пропонують місцеві фермери. «Для тих, хто не боїться сільськогосподарської праці, роботи тут вдосталь, особливо зараз, у сезон збирання врожаю».

Олена Олександрівна познайомилася з головою громади та вже домовилася про житло для знайомої молодої сім’ї з Мирної Долини – незабаром і вони збираються в евакуацію. «Найголовніше, що тут спокійно і мирно, діти відчувають себе у безпеці», - додає Олена.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування