Краматорська районна державна адміністрація (військова адміністрація)
Донецька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Більше половини заяв на первинну консультацію з усиновлення отримано онлайн - заступник Міністра соціальної політики України Костянтин Кошеленко

Дата: 30.08.2022 09:35
Кількість переглядів: 97

Костянтин Кошеленко, заступник Міністра соціальної політики України, повідомив, що завдяки цифровізації заявки на консультацію з усиновлення дитини, кількість бажаючих подарувати щасливе дитинство дітям зростає.

“Цифровізація соціальної сфери, перехід в онлайн та спрощення отримання соціальних послуг - це один з найбільших запитів сьогодення від суспільства. Першого червня ми разом з Мінцифрою надали можливість подати заяву на консультацію з усиновлення дитини через портал Дія, і вже зараз, з отриманих 649 заяв, маємо онлайн 496 заяв. Заяви, подані через портал, потрапляють до Єдиної інформаційної системи соціальної сфери та одразу опрацьовуються співробітниками служби у справах дітей.

Тож Міністерство соціальної політики України продовжує цифровізацію послуги усиновлення та найближчими днями можна буде подати онлайн заяву щодо взяття на облік кандидатів в усиновлювачі. Спрощуючи взаємодію між людиною і державою, більше дітей зможуть отримати сім’ю та щасливе дитинство,” - підкреслив Костянтин Кошеленко.

Нагадаємо, першого червня запрацювала спрощена процедура подачі первинної заявки на усиновлення через портал Дія, що є першим етапом цифровізації послуги усиновлення. Наступними кроками розвитку цієї послуги стане подання на порталі заяви на статус кандидата на усиновлення, кандидата в батьки-вихователі прийомної сім'ї чи дитячого будинку сімейного типу або опікуна. Проєкт реалізовано за ініціативи Радниці-уповноваженої Президента України з прав дитини та дитячої реабілітації Офісом Президента України, Міністерством соціальної політики України та Міністерством цифрової трансформації України за підтримки Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) та проєкту «Цифрові, інклюзивні, доступні: підтримка цифровізації державних послуг в Україні» (Проєкт підтримки Дія), що впроваджується Програмою розвитку ООН за підтримки Швеції.

Джерело: Міністерство соціальної політики України



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування