Краматорська районна державна адміністрація (військова адміністрація)
Донецька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Увага! На Донеччині шахраї активізували злочинну схему з продажу дров в інтернеті

Дата: 19.08.2022 18:14
Кількість переглядів: 114

Аферисти користуються тим, що взимку в регіоні буде відсутнє опалення, та намагаються нажитися на людях, які не виїхали. Переважно на гачок шахраїв потрапляють пенсіонери. Поліція закликає громадян звертатися до перевірених продавців та сплачувати за товар після отримання.

Населені пункти Донеччини щодня піддаються масовим обстрілам. У середньому поліцейські фіксують 20 та більше ударів на день. Поряд зі смертельною небезпекою перед людьми постало питання відсутності опалення у зимовий період. Силами поліції щодня проводяться евакуаційні заходи для збереження життя кожного громадянина. Проте деякі люди відмовляються виїжджати з регіону, тому почали готуватися до опалювального сезону своїми силами – купують дрова через інтернет.

Цією ситуацією користуються шахраї. Аферисти активно використовують стару схему продажу неіснуючих товарів. Вимагають повну сплату за товар, а якщо людина відмовляється платити - під різними приводами видурюють кошти з покупців: гроші на паливо, зламане колесо тощо.

Майже всі постраждалі – літні люди, які раніше не користувалися послугами інтернет-продавців та не знають про правила безпечної покупки.

Поліцейські провели оперативні заходи щодо наявних оголошень на онлайн-платформах. Було встановлено, що 10 із 11 продавців виявилися фейковими та перебувають за межами Донецької області.

За останній місяць від таких шахрайських дій постраждало близько пів сотні людей. За кожною заявою поліцейські відкрили кримінальне провадження та проводять слідчо-оперативні заходи щодо встановлення та розшуку зловмисників.

Поліцейські Донеччини закликають не втрачати час та евакуюватися до більш безпечних регіонів. Але якщо ви, попри смертельну небезпеку, залишаєтеся в регіоні та вирішили підготуватися до зими, дотримуйтеся простого правила безпечної купівлі товарів через інтернет - сплачуйте за замовлення тільки після отримання!

Джерело: Поліція Донецької області



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування