Краматорська районна державна адміністрація (військова адміністрація)
Донецька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

На Донеччині приділяють особливу увагу евакуації маломобільних громадян

Дата: 17.08.2022 12:01
Кількість переглядів: 126

Продовжується евакуація цивільних мешканців Донеччини. Окрема увага приділяється рятуванню маломобільних громадян та осіб з інвалідністю.

З початку агресії російської федерації до безпечних регіонів України з нашої області евакуйовано 5,8 тис. осіб маломобільних громадян, які отримували соціальні послуги в установах та закладах системи соціального захисту області, з них понад 2,3 тис. осіб - це мешканці інтернатних закладів та стаціонарних відділень територіальних центрів соціального обслуговування (надання соціальних послуг), повідомила на брифінгу заступник голови облдержадміністрації Юлія Костюніна.

До 24 лютого в області функціонувало десять інтернатних закладів (5 – для громадян похилого віку та осіб з інвалідністю; 4 – психоневрологічні; 1 – дитячий будинок-інтернат), в яких проживало близько 2,3 тис. громадян похилого віку, осіб та дітей з інвалідністю. З метою збереження життя та здоров’я мешканців установ, керівництвом області було прийнято рішення щодо проведення негайної евакуації.

На сьогодні вже здійснено евакуацію понад 2100 осіб, з яких 1739 евакуйовано до безпечних регіонів України (Чернівецька, Івано-Франківська, Закарпатська, Черкаська, Дніпропетровська, Львівська, Житомирська, Вінницька, Волинська, Рівненська, Полтавська області, м. Київ), та 415 осіб евакуйовано за кордон (Королівство Іспанії, Латвійська та Італійська Республіки).

- Евакуація мешканців інтернатних закладів області проводилася облдержадміністрацією в тісній співпраці з Офісом Президента, Міністерством соцполітики, Національною соціальною сервісною службою України, благодійними фондами, волонтерами тощо, - підкреслила Юлія Олександрівна. -  Слід зазначити, що евакуація ускладнювалася тяжким станом здоров’я мешканців. Так, серед мешканців інтернатів області переважна більшість - маломобільні громадяни похилого віку, особи та діти з інвалідністю, а також ліжковохворі. Тому була залучена професійна команда міжнародної медичної організації «Лікарі без кордонів», які мають потужний досвід з надання гуманітарної та медичної допомоги, й забезпечені спеціалізованим транспортом - машини швидкої допомоги і потяг для транспортування тяжкохворих. Завдяки такій співпраці вже евакуйовано 51 мешканця.

Найближчим часом планується евакуація ще 51 мешканця до інтернатного закладу Києва.

- Значну допомогу під час евакуації цивільного населення надають гуманітарні організації: Асоціація «Все буде добре», Благодійна організація «Спасемо Україну», Благодійна організація «Восток-СОС», Товариство Червоного Хреста України, незалежна міжнародна медична гуманітарна організація «Лікарі без кордонів» та багато інших волонтерів, - зазначила Юлія Костюніна. - Серед них не тільки громадяни України, а й Сполучених Штатів Америки, Великобританії, Австралії, Канади, Бельгії, Німеччини. Всім їм велика шана і подяка.

Джерело: Донецька обласна державна адміністрація



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування