Краматорська районна державна адміністрація (військова адміністрація)
Донецька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Павло Кириленко - про евакуацію: Готові до непопулярних дій, щоб врятувати життя та здоров'я наших співгромадян

Дата: 27.07.2022 17:21
Кількість переглядів: 328

Про організацію наступного етапу евакуації говорили сьогодні на нараді під головуванням міністерки з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук, повідомив начальник обласної військової адміністрації Павло Кириленко на своїй сторінці у соціальній мережі Фейсбук .

Переселенців з Донеччини організовано готові приймати в усіх областях України, найбільше можливостей для цього мають Кіровоградська,  Житомирська,  Рівненська,  Волинська та Тернопільська.

- Евакуація триває з найпершого дня повномасштабного російського вторгнення, і станом на зараз абсолютна більшість людей вже покинула Донеччину. Однак на нас чекає опалювальний сезон без газу, а це означає нові виклики — в області має залишитися якнайменше людей, - наголошує очільник області. - На наступному етапі евакуації з області передусім мають виїхати діти з їхніми батьками чи опікунами.  Розуміємо, що евакуація - це стрес і вихід із зони комфорту, а отже неодмінно зростатиме невдоволення. Передбачаємо, що ці настрої може використовувати ворог, однак готові до непопулярних дій, щоб врятувати життя та здоров'я наших співгромадян.

Всі, хто покине Донецьку область, будуть отримувати переселенські виплати.

- Будемо супроводжувати людей на всіх етапах евакуації: від посадки в автобус до розселення на новому місці.  Діятимемо виключно в межах законодавства. Паралельно продовжимо працювати над нормативним оформленням процесу. Маємо діяти  жорстко, щоб досягти результату, - додав Павло Кириленко.

Джерело: Донецька обласна державна адміністрація



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування