Краматорська районна державна адміністрація (військова адміністрація)
Донецька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Павло Кириленко: російські війська понесли втрати на Донеччині при спробі прориву

Дата: 14.07.2022 15:37
Кількість переглядів: 345

Ворог здійснив спробу прориву на одному з напрямків на Донеччині, але втратив близько 200 одиниць живої сили. Про це повідомив начальник обласної військової адміністрації Павло Кириленко під час інтерв'ю з  журналістами телеканалу Telewizja Polska. 

"Російські війська намагаються здійснювати прориви у багатьох місцях фронту, але отримують гідну відповідь від українських захисників. Зараз найнебезпечнішими напрямками залишаються Бахмутський та Слов’янський, але українська армія контролює ситуацію та готова дати відсіч агресору",- наголосив він. 

Також очільник області  розповів про економіку, промисловість та деокупацію населених пунктів області.

 "Зараз на підконтрольній українській владі території залишилось близько 25% промислових підприємств, і майже всі вони зупинені через бойові дії. Щодо відновлення промисловості після перемоги, то можу сказати, що деякі підприємства готові почати роботу одразу. Деякі, як Авдіївський коксохімічний завод, вже отримали пошкодження і знаходяться під обстрілами. Таким підприємствам знадобиться близько року для відновлення виробництва. Якщо говорити про металургію, то Азовсталь та ММК ім. Ілліча зруйновані повністю, розбиті доменні печі та знищені цехи. Тут потрібно буде будувати все наново. Темпи відновлення будуть залежати від готовності інвесторів вкладати кошти у ці підприємства. Проблемним питанням залишається функціонування вугільної галузі, адже через затоплення шахт на окупованих територіях вода потрапляє у горизонти інших підприємств, і ми зараз докладаємо максимум зусиль, щоб цю ситуацію виправити, " - розповів начальник обласної військової адміністрації. 

Відповідаючи на питання журналістів, Павло Кириленко зазначив, що область буде повністю звільнена від російських окупантів та їх прибічників, і разом з європейськими партнерами ми відновимо все те, що вісім років руйнували та доводили до занепаду терористи.

Джерело: Донецька обласна державна адміністрація



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування