Краматорська районна державна адміністрація (військова адміністрація)
Донецька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Очільник Краматорського району Андрій Панков взяв участь в обласній нараді щодо підготовки до осінньо-зимового періоду, евакуації населення й культурно-матеріальних цінностей

Дата: 13.07.2022 15:58
Кількість переглядів: 386

Очільник Краматорського району Андрій Панков взяв участь в обласній нараді під головуванням голови ДонОДА, начальника обласної військової адміністрації Павла Кириленка щодо підготовки до осінньо-зимового періоду, евакуації населення й культурно-матеріальних цінностей, а також про порядок виплати заробітної плати педагогам, які перебувають на тимчасово окупованій території, говорили на спільній нараді з керівниками місцевих громад та структурних підрозділів Донецької обласної військової адміністрації. 

«Готуємося до проходження осінньо-зимового періоду в умовах відсутності в області газу. А це означає, що маємо чітко визначити кількість населення, яке може залишитися на території області, щоб брати участь у процесі оборони й підтримки роботи критичної інфраструктури. Це - за нашими оцінками - близько 235 тисяч осіб. Решта має евакуюватися», - зазначив Павло Кириленко. 

Евакуювати мають і все, що становить культурну, мистецьку чи матеріальну цінність. Звичайно, абсолютна більшість цінностей вже вивезена, але легковажити тим, що залишається, теж не варто. 

Разом з тим голова ДонОДА, начальник обласної військової адміністрації підкреслив: 

  • увесь процес на місцях має бути чітко спланований і розписаний, люди мають розуміти, куди їх евакуюють, у яких умовах вони перебуватимуть. Для цього кожна громада має визначитися з тим, до якої області евакуюватимуть мешканців їхніх територій;
  • проблемне питання - виплата грошей освітянам, які залишилися на тимчасово окупованих територіях. Разом з представниками місцевої та державної влади маємо напрацювати єдиний прозорий зрозумілий і диференційований механізм, щоб, з одного боку - виконати зобов'язання перед педагогами, які не зрадили українську державу і своїх вихованців, і не фінансувати тих, хто перейшов на бік ворога і готовий вчити дітей за підручниками й програмами  російських окупанів. Свої пропозиції до Кабміну ми вже підготували.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування