Краматорська районна державна адміністрація (військова адміністрація)
Донецька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Управління виконавчої дирекції Фонд соціального страхування України в Донецькій області продовжує фінансувати страхові виплати тисячам потерпілих на тимчасово окупованих територіях

Дата: 06.07.2022 09:09
Кількість переглядів: 374

Попри чисельні складнощі, які виникли внаслідок повномасштабного вторгнення росії, управління виконавчої дирекції Фонду в Донецькій області в короткий термін налагодило роботу усіх відділень та адаптувало процеси під умови воєнного стану. Це дозволило безупинно здійснювати виплати за лікарняними листками та щомісячні страхові виплати, констатують в установі. І додають, що найбільш складним на сьогодні залишається питання проведення фінансування на тимчасово окупованих територіях – технічні перепони, потреба верифікації та часта неможливість роботодавців здійснити виплату отриманих від Фонду коштів працівникам не дозволяють проводити фінансування штатно.

Потерпілі на виробництві та члени їх сімей, як ті, що перебувають на підконтрольній території, так і ті, що залишилися в окупованих містах та районах, у повному обсязі отримують страхові виплати на банківські картки. Так, за минулий місяць для понад 37 тисяч потерпілих управління виконавчої дирекції Фонду в Донецькій області перерахувало понад 219 мільйонів гривень страхових виплат.

На жаль, наразі непрофінансованими залишаються допомоги за листками непрацездатності тих працівників, чиї роботодавці залишилися на окупованих територіях, не виходять на зв’язок або не мають можливості гарантувати виплату отриманих від Фонду коштів безпосередньо працівнику. У таких випадках застрахована особа має право напряму отримати належні їй кошти. Для цього працівники мають евакуюватися на підконтрольну Україні територію та звернутись у будь-яке зручне відділення Фонду.

З початку воєнних дій уже більше тисячі страхувальників Донецької області змінили своє місцезнаходження та перереєструвалися на території, підконтрольній українській владі.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування