Краматорська районна державна адміністрація (військова адміністрація)
Донецька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

П’ять способів бути корисним під час війни

Дата: 15.06.2022 12:59
Кількість переглядів: 411

Ми не знаємо, коли закінчиться війна в Україні. Але ми можемо лише робити все, аби кожен день наближав нашу перемогу.

Ми всі трохи втомились від емоційної напруги та потоків новин. Але важливо пам’ятати, що прямо зараз нас захищають люди, які не мають часу на втому.

Тому кожен на своєму фронті, трохи відпочивши, береться до справи. Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки при МКІП розповідає про способи бути корисним країні під час війни.

  • Внесок у перемогу. Оберіть будь-який благодійний фонд, який сьогодні допомагає військовим або організацію, яка працює на наше військо – і відправляйте туди суму, яку можете.
  • Маскувальні сітки. Так, маскувальні сітки, як і маскувальні костюми все ще потрібні нашим військовим. Завдяки проєкту «Маскувальна сітка для армії руками волонтерів» можна доєднатись до групи майже в кожному місті України. Якщо не маєте часу плести маскувальні сітки, покопирсайтеся в шафі та віддайте старі речі й тканину волонтерам, які цим займаються.
  • Донорство крові. Дуже часто переливання крові стає вирішальним у порятунку поранених. Тому важливо постійно поповнювати банк крові та мати запас. Доєднуйтесь до систем ДонорUA або Агенти крові, які співпрацюють з центрами крові та популяризують безоплатне донорство в Україні.
  • Допомога парамедикам. Важливо допомагати як військовим, так і тим, хто рятує їхні життя. Наприклад, організації «Госпітальєри», яка об’єднує парамедиків-добровольців ще з 2014 року, можна допомогти фінансово, передавши медикаменти або розхідні матеріали.
  • Локальна допомога. За допомогою платформи Паляниця.Інфо можна стати волонтером у власному місті чи селі. Там можна вибрати напрям роботи: допомога дітям, військовим, людям похилого віку, евакуація, їжа та продукти тощо.

Пам’ятайте, що в умовах війни будь-яка допомога важлива. А бути включеним в процес наближення перемоги – найкращі ліки проти перевтоми.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування