Краматорська районна державна адміністрація (військова адміністрація)
Донецька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Платформа єДопомога: допоможи ліками українцям в декілька кліків з будь-якої країни світу

Дата: 04.06.2022 13:03
Кількість переглядів: 116

Костянтин Кошеленко, заступник Міністра соціальної політики України з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації, повідомив, що з 3 червня на платформі єДопомога з’явилась можливість допомогти онлайн постраждалим від війни лікарськими засобами, сплативши онлайн Передплату в декілька кліків та з будь-якої країни світу  https://social.edopomoga.gov.ua/ua/

“На платформі єДопомога потреби людей складають: 62% - їжа, 20% - засоби гігієни, близько 10% - лікарські засоби, інші - не перевищують 8%. Для нашої команди було вкрай важливо знайти партнерів - мережеві аптеки, які зможуть долучитися до платформи швидко та закриють потреби у ліках. Першими до нас звернулися та змогли найшвидше інтегруватися з платформою дві національні мережі аптек - це аптеки 911 та аптеки 3і. Тож відтепер благодійники зможуть оплатити Передплату на ліки онлайн та в декілька кліків, а потребуючі допомоги скористаються нею в аптеках цих мереж”, - розповів про нові можливості платформи Костянтин Кошеленко, заступник Міністра соціальної політики України.

Також Костянтин Кошеленко підкреслив, що номінали таких Передплат дорівнюватимуть 300, 500 та 1000 гривень та їх можна буде використати в одній з понад 1000 аптек-партнерів єДопомоги.

“Платформа відкрита до співпраці з мережевими магазинами та аптеками, адже важливо збільшити географію міст та селищ України задля зручного отримання допомоги від благодійників”, - наголосив заступник Міністра соціальної політики України з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації.

Важливо! Придбати по Передплаті можна тільки безрецептурні лікарські препарати.

Як працює допомога онлайн - ліки:

  • Люди, що потребують допомоги, залишають заявки на платформі.
  • Благодійники у розділі «Допомогти онлайн - ліки», самостійно обирають заявку, яку готові підтримати та оплачують Передплату.
  • Людина, яка залишила цю заявку, отримує СМС з кодом або електронним кодом Передплати в особистому кабінеті.
  • На касі в аптеках, які долучились до платформи, людина може пред'явити електронний код Передплати або продиктувати номер з СМС - він слугуватиме підтвердженням оплати за необхідні ліки.
  • єДопомога - допомагайте легко! 

Джерело: Міністерство соціальної політики України



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування