Краматорська районна державна адміністрація (військова адміністрація)
Донецька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Низка міст Донецької області не має водопостачання через численні пошкодження ліній електропередач внаслідок бойових дій

Дата: 03.06.2022 11:04
Кількість переглядів: 174

Понад двох тижнів повністю відсутнє водопостачання у Слов’янську та Дружківці, частково — у Краматорську, Костянтинівці та Торецьку.  Зупинка водопостачання пов'язана з численними пошкодженнями ліній електропередач внаслідок бойових дій. Про це начальник Донецької обласної військової адміністрації Павло Кириленко повідомив у Facebook.

Вчора ремонтникам вдалося відновити лінії електропередач 110 кВ Слов’янська ТЕС – Миколаївка, а разом із ними і роботу насосних станцій 1-го та 2-го підйомів каналу «Сіверський Донець-Донбас».

Однак для відновлення водопостачання на півночі області необхідно також відновити подачу електрики на насосні станції Другого Донецького водогону. Через постійні обстріли енергетики зараз не мають змоги розпочати ремонт.

«Ми прагнемо якнайшвидше повернути воду до жителів Донеччини, але все залежить від безпекової ситуації. З урахуванням постійних обстрілів такі перебої неминучі. Тому я вкотре закликаю всіх евакуюватись. Нормальні умови для життя в нашій області зараз неможливі», -  наголосив Павло Кириленко.  

Джерело: Донецька обласна державна адміністрація



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування