Краматорська районна державна адміністрація (військова адміністрація)
Донецька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Представники Мінсоцполітики, Посольства США в Україні, USAID обговорили перспективи співпраці

Дата: 21.05.2022 17:21
Кількість переглядів: 150

Відбулась зустріч Костянтина Кошеленка, заступника Міністра соціальної політики України з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації, з представниками Посольства США в Україні та Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) щодо обговорення перспектив співпраці.

У заході взяли участь Алан Пурсел, виконуючий обов’язки Тимчасового Повіреного у справах США, Джим Хоуп, Директор USAID в Україні, Меган Боулдін, Радник з економічних питань Посольства США в Україні.

Костянтин Кошеленко розповів про виклики, з якими зіткнулися Мінсоцполітики та загалом уся країна з початком повномасштабного вторгнення в Україну російських військ та зупинився на питаннях цифрової трансформації соціальної сфери, результатах роботи у цьому напрямку тощо.

“Ще до війни ми поставили собі за мету не просто перевести державні послуги в онлайн, а зробити їх зручними для громадян. Впровадження Єдиної інформаційної системи соціальної сфери дозволить підвищити продуктивність інституцій соціального захисту. Це забезпечить не тільки клієнтоорієнтованість в обслуговуванні громадян, а й економію декількох мільярдів гривень бюджетних коштів щороку, які можуть бути спрямовані на підвищення розмірів соціальних допомог.
Навіть під час ракетних ударів ми продовжували розвиток системи, доповнюючи його необхідними під час війни функціями щодо реєстрації внутрішньо переміщених осіб в установах соцзахисту та застосунку Дія, перетину кордону особами з інвалідністю та реєстрації звернень громадян за волонтерською допомогою тощо.
Ми працювали в режимі 24/7 задля забезпечення своєчасності нарахувань та виплат. Співробітники Міністерства соціальної політики та Державного підприємства “Інформаційно-обчислювальний центр Мінсоцполітики України” змогли справитися з навантаженням та першочерговими викликами”, - розповів Костянтин Кошеленко.

Також учасники зустрічі розглянули питання щодо міжнародної соціальної платформи єДопомога, використовуючи яку люди з усіх країн світу можуть адресно допомагати українцям.

Представники Посольства США в Україні, USAID висловили підтримку Україні, Міністерству соціальної політики та домовились про продовження співпраці в робочих групах. 

Джерело: Міністерство соціальної політики України



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування