Краматорська районна державна адміністрація (військова адміністрація)
Донецька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

19 травня – День вишиванки

Дата: 19.05.2022 08:51
Кількість переглядів: 193

День української вишиванки – свято, яке українці зустрічають щороку. Воно покликане к сприянню єдності і культурного відродження всього багатонаціонального українського народу.

Вишиванка - важлива частина культури нашого народу та один з найяскравіших національних символів України. У кожному регіоні країни є свої традиції вишивання, свій символізм елементів орнаменту на одязі. Українці вірили, що вишиванка є оберегом від усього поганого і намагалися закодувати в орнаменті щастя, удачу, життя та свободу.

У цьому році, в умовах війни з росією, цей день стає для нас ще важливішим. Ми ще раз можемо нагадати про самостійну культуру і відмінність від ворога та заявити про те, що ми – українці, вільний народ незалежної держави. Вишиванка завжди була не тільки для України символом свободи, мужності, єдності, боротьби та незламності нашого героїчного народу. Сьогодні українці та люди по всьому світі, солідарні з нашою країною, одягають вишиті сорочки в знак підтримки України. Маючи такий народний оберіг ми впевнені, що перемога обов’язково буде за Україною!



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування