Краматорська районна державна адміністрація (військова адміністрація)
Донецька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Передавав рашистам місця дислокації українських захисників – мешканця Слов’янська взято під варту

Дата: 16.05.2022 19:33
Кількість переглядів: 194

Донецькою обласною прокуратурою у порядку ст. 615 КПК України застосовано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без можливості внесення застави мешканцю м. Слов’янська, який обґрунтовано підозрюється у державній зраді, вчиненій в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 111 КК України).

Досудовим розслідуванням встановлено, що у травні 2022 року 32-річний громадянин в умовах воєнного стану добровільно погодився допомагати окупантам проводити підривну діяльності проти України. Правопорушник, використовуючи месенджер «Telegram», передавав представнику силового відомства рф інформацію щодо розташування та переміщення особового складу та техніки Збройних Сил України на території м. Слов’янськ Донецької області.

Зокрема, завербований зрадник повідомив загарбникам про влучання ракети в будівлю цивільної інфраструктури міста.

Крім того, підозрюваний, перебуваючи у м. Слов’янськ, зняв на власний телефон відео і фото, а також встановив географічні місця дислокації особового складу Національної гвардії України на електронній карті та передав зазначену інформацію представнику країни-агресора.

Наразі правопорушнику повідомлено про підозру у вчинені вказаного злочину та заарештовано. Досудове розслідування здійснюється СВ 2 управління (з дислокацією у м. Маріуполь) ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Санкція статті передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк п’ятнадцять років або довічним позбавленням волі, з конфіскацію майна.

Джерело: Донецька обласна прокуратура



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування