Краматорська районна державна адміністрація (військова адміністрація)
Донецька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Онлайн-шахрайство з використанням тематики "грошової допомоги в рамках соціальної програми ООН"

Дата: 16.05.2022 13:22
Кількість переглядів: 171

Урядовою командою реагування на комп'ютерні надзвичайні події України CERT-UA у соціальній мережі Facebook виявлено шахрайську сторінку, що імітує ресурс телеканалу "ТСН".

На сторінці пропонується взяти участь в опитуванні, перейшовши за посиланням, та отримати "грошову допомогу в рамках соціальної програми ООН". Надалі, користувачеві буде запропоновано надати персональні дані та здійснити додатковий платіж, в результаті чого дані платіжної картки буде скомпрометовано.

Рекомендації:

  1. Ніколи не вводьте реквізити платіжних карток на незнайомих та підозрілих веб-сайтах, а також налаштуйте контроль руху коштів (підключіть SMS-інформування, встановіть ліміти на операції).
  2. Якщо дані платіжної картки помилково введено на шахрайському веб-сайті - НЕГАЙНО заблокувати платіжну картку за допомогою мобільного застосунку, гарячої лінії банку (телефон зазначено на звороті картки) або через Інтернет-банкінг.
  3. Скористайтеся основними порадами платіжної безпеки Національного банку України https://promo.bank.gov.ua/stopfraud/  та правилами кібергігієни https://cert.gov.ua/recommendation/31.

Джерело: CERT-UA



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування