Краматорська районна державна адміністрація (військова адміністрація)
Донецька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Евакуйовано насіннєво-селекційний центр, який нещодавно відкрили на Донеччині

Дата: 06.05.2022 18:04
Кількість переглядів: 164

Тільки у грудні 2021 року на базі ДП "Лиманський лісгосп" було запущено сучасний лісорозсадницький комплекс на основі технологій шведської компанії ВСС АВ. Потужності заводу дозволяють вирощувати 1,2 млн сіянців із закритою кореневою системою щорічно. У цьому році планувалося будівництво поля дорощування і теплиці, що дозволило б збільшити потужності виробництва сіянців удвічі – до 2,4 млн на рік.

На жаль, через постійні бойові дії на сході країни, прийнято рішення про вивезення заводу на безпечну територію. Зараз обладнання вже знаходиться в іншій області.

Дякуємо за допомогу Голові Павло Кириленко Донецька обласна державна адміністрація, заступнику Міністра Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів України Роман Шахматенко та його родині, завідувачу сектору технічної підтримки Державне агентство лісових ресурсів України Володимиру Каленіченко, начальнику Донецьке обласне управління лісового та мисливського господарства Віктор Стороженко та головному лісничому ДП “Лиманський лісгосп” Євгену Валковському. Дякуємо всім, що допомогли вивезти завод прямо з-під обстрілів.

Через день після евакуації заводу, орки розбомбили Лиманський лісгосп.

Та ми вистоємо! Переможемо. І все відбудуємо. Донеччина - це Україна!

Джерело: Державне агентство лісових ресурсів України



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування