Краматорська районна державна адміністрація (військова адміністрація)
Донецька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

50 вихованців Краматорського центру соціально-психологічної реабілітації дітей евакуйовано до Швейцарії

Дата: 25.04.2022 13:32
Кількість переглядів: 156

До Швейцарської Конфедерації евакуйовано 50 вихованців Краматорського центру соціально-психологічної реабілітації дітей. Це вже друга група дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, та дітей, які опинилися у складних життєвих обставинах, котра виїжджає до цієї країни за ініціативою першої леді України Олени Зеленської та на запрошення Міграційного офісу Швейцарії.

Діти віком від 4 до 16 років та їхні вихователі спочатку виїхали до Івано-Франківська, потім – до Будапешта. Там їх зустріли облаштовані автобуси, а також педіатри та соціальні працівники зі Швейцарії.

Дітей розмістять у кантоні Берн. Для них організують вивчення німецької мови, поширеної в цьому регіоні країни, забезпечать реабілітацію та навчання у місцевих школах. 

«У рідному Краматорську ці дітки щороку знаходили собі нові сім’ї, які їх люблять. Буквально напередодні війни знайшла нову родину й одна з маленьких вихованок. Та її не встигли забрати – процедура усиновлення на час бойових дій призупинена. Але ми обіцяємо їй: вона зустрінеться із обраними батьками одразу після нашої перемоги. А поки що ця дівчинка та інші діти засинатимуть і прокидатимуться без сирен і тривог серед Швейцарських Альп», – зазначила Олена Зеленська.

До цього у Швейцарії вже облаштувалися 25 вихованців Кам’янського спеціалізованого будинку дитини.

Програма евакуації реалізується завдяки Посольству України у Швейцарії, Національній соціальній сервісній службі України, обласним військовим адміністраціям, Міграційному офісу Швейцарії (Staatssekretariat für Migration, SEM), адміністраціям кантонів Во та Берн.

Очікується, що найближчим часом евакуація вихованців українських дитячих будинків у безпечні країни продовжиться.

Джерело: Офіс Президента України



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування